Gebruiker:Lokaas12/Kladblok82

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

De Bundesstraße 47 (ook wel B47) is een bundesstraße in Duitsland die door de deelstaten Rijnland-Palts, Hessen, Beieren en Baden-Württemberg loopt.

De B47 begint bij Hettenleidelheim en loopt langs de steden Worms, Bürstadt, Lorsch, Bensheim, tot in Walldürn. De B47 is ongeveer 150 km lang.

Routebeschrijving
Rijnland-Palts

De B47 begint op de afrit Wattenheim van de A6 en loopt in noordelijke richting. De weg loopt via de rondwegen van Hettenleidelheim en Eisenberg, Kerzenheim, Göllheim en Dreisen waar en klein stukje als noordelijke rondweg bij afrit Göllheim aansluit op de A63. De B47 loopt verder in noordoostelijke richting langs Albisheim en Zellertal. De weg loopt verder door Wachenheim en Monsheim waar een samenloop is met de B271. De B47 kont nu in de stad Worms waar achtereenvolgens in Aansluiting Pfeddersheim de L443 aansluit en bij Aansluiting Worms-Mörstadt de A61 kruist en heeft in het oosten van de stad tussen Aansluiting Worms-Süd en Aansluiting Worms een samenloop met de B9. Bij Aansluiting Worms buigt de B47 naar het oosten af en bereikt de deelstaatgrens met Hessen.

Hessen

De B47 loopt langs de Aansluiting Bürstadt waar de [[Bundesstraße 44|B44}} kruist en passeert Bürstadt met een rondweg. De weg loopt verder via de rondweg van Lorsch en kruist bij Aansluiting Lorsch de A67 en kent bij Aansluiting Lorsch-Nordost de aansluiting van de B460. De weg loopt verder en kruist bij afrit Bensheim}} A5. De weg loopt verder door Bensheim} waar de B3 kruist, Lautertal, Lindenfels waar de B38 kruist.De weg loopt verder door Reichelsheim, Fürth waar een samenloop is met de B38, Michelstadt waar een samenloop is met de B45 en bereikt de deelstaatgrens met Beieren.

Beieren

De B47 loopt door Amorbach waar de B469 aansluit en bereikt de deelstaatgrens met Baden-Württemberg.

Baden--Württemberg

De B47 loopt nog door |Walldürn en sluit bij afrit Waldkrün aan op de B27.