Gebruiker:Lotte Goris

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Welkom,

Dit is de gebruikerspagina van Lotte Goris. Voor de opleiding Maatschappelijk werk bij Hogeschool VIVES zal ik voor de eerste keer een bijdrage leveren op wikipedia. Voor het onderdeel "Hedendaagse spanningen in een historisch perspectief", ben ik op ontdekking gegaan in Aarschot, de stad waar ik al bijna 10 jaar woon. Opdracht: schrijf een artikel over een relevant onderwerp, verbonden met de geschiedenis van je stad. Ik had nooit verwacht om nog zoveel prachtige, ongeziene plekjes te vinden, en dat zo kortbij, in mijn eigen stad.

Als een echte toerist, met de camera in de hand, ging ik eerst op zoek naar monumenten die vermeld worden op de Lijst van onroerend erfgoed in Aarschot. Het resultaat hiervan is een 24-delige fotoreportage, terug te vinden onderaan deze pagina.

Daarna duurde het niet lang voor ik ook het onderwerp voor mijn artikel gekozen had: de Witte Molen. Deze Windmolen is veelbesproken, en door iedereen in Aarschot gekend. Momenteel is dit onderwerp ook heel actueel, aangezien er recent gestart werd met de renovatie van de molen. Het verbaasde me dat er nog niets over terug te vinden was op Wikipedia. Hoewel ik dagelijks de molen voorbij fiets, kende ik maar bitter weinig over de achterliggende geschiedenis ervan. Tijd om op ontdekkingstocht te gaan, want de Witte Molen verdient het absoluut om vermeld te worden in deze encyclopedie!

Fotoreportage onroerend erfgoed Aarschot[bewerken | brontekst bewerken]