Naar inhoud springen

Gebruiker:Mitsjol/Borefts

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Borefts is een jaarlijks bierfestival dat plaatsvindt in Bodegraven, Nederland dat georganiseerd wordt door Brouwerij De Molen en plaatsvindt in en rondom de brouwerij.

Het festival begon in 2009 met als doel speciaalbier te promoten en heeft sindsdien elk jaar plaatsgevonden, met uitzondering van 2020 vanwege de COVID-19-pandemie. Het eerste festival was een eendaags evenement op 30 oktober 2009. Latere edities van het Borefts Bierfestival werden uitgebreid naar een tweedaags evenement.

De brouwerijen die deelnemen aan het festival zijn afkomstig uit binnen- en buitenland. Ieder jaar worden er meer dan 200 verschillende bieren aangeboden, waaronder vele exclusieve bieren die speciaal voor het festival gebrouwen worden. Naast bier zijn er ook eetgelegenheden en muziekoptredens.

De eerste editie van het festival in 2009 trok ongeveer 400 bezoekrs. In de loop der jaren is het festival uitgegroeid tot een evenement met duizenden bezoekers. In 2023 trok het festival ongeveer 7.000 bezoekers uit 35 landen.