Gebruiker:Nikkels75/kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Veldhoen + Company
Oprichting 1989
Sleutelfiguren Erik Veldhoen
Hoofdkantoor Vlag van Nederland Meerssenerweg 166, MAASTRICHT,
50° 51′ 4″ NB, 5° 42′ 44″ OL
Werknemers 50 (2008)
Producten Consultancy Activiteit Gerelateerd Werken
Website Veldhoen.nl
Portaal  Portaalicoon   Economie

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Veldhoen + Company is op 31 januari 1989 ontstaan uit VFC (Veldhoen Facility Consultans). Het is een Nederlands adviesburo dat gevestigd is in Maastricht. Het adviseert opdrachtgevers op het gebied van activiteit gerelateerd werken. Op 14 december 2004 verscheen het boek "The Art of Working" van Erik Veldhoen. Een boek dat de lezer uitgebreid inzage geeft in de kennis die hij heeft opgedaan uit wereldwijde projecten. De opgedane kennis laat zien hoe digitalisering architectuur en inrichting kan revolutioneren, zodanig dat lagere investeringskosten gepaard gaan met aanzienlijke stijgingen in arbeidsproductiviteit. In 2006 werd het overgenomen door de Techniek Bouw en Industrie holding. Dit is tevens het moment dat Veldhoen + Company naast haar consultancy activiteiten turnkey interieur realisatie/renovatie projecten in de markt heeft gezet onder de naam Smart Building.

Dienstverlening[bewerken | brontekst bewerken]

Consultancy Smart Building

Maatschappelijk belang[bewerken | brontekst bewerken]

Veldhoen + Company zet zich door haar advisering in activiteit gerelateerd werken in voor meerdere maatschappelijke issues. Door bedrijven / instanties anders te laten kijken naar huisvesting ontstaan nieuwe kansen om door flexibilisering:

  • CO2 te reduceren door thuiswerken van medewerkers
  • CO2 te reduceren door de bedrijfsactiviteiten op minder vierkante meters uit te kunnen oefenen (ook kleiner CO2 footprint)
  • Papier te sparen door verdergaande digitalisering
  • Balans te creeren in werk/prive
  • Bedrijfscultuur te veranderen

In 2006 kreeg Veldhoen + Company de Ewerkprijs. De Ewerk prijs wordt uitgerijkt aan bedrijven / instellingen die een bijdrage hebben geleverd aan de stimulering van Ewerken.

Projecten[bewerken | brontekst bewerken]

De volgende bedrijven, gemeentes, provincies en/of instellingen hebben met adviezen van Veldhoen + Company een eigen manier van werken ontwikkeld.
Door invoering van deze nieuwe manier van werken leveren ze allen een bijdrage aan de eerder genoemde maatschappelijke issues.
Interpolis
Rabobank
Heusden
Overijssel
Kamer_van_Koophandel

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]