Gebruiker:Pvanvelzen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Taalvaardigheid

nl Deze gebruiker heeft het Nederlands als moedertaal.
id-3 Pengguna ini memiliki pengetahuan tinggi bahasa Indonesia.
en-2 This user is able to contribute with an intermediate level of English.
de-2 Dieser Benutzer hat fortgeschrittene Deutschkenntnisse.
fr-1 Cette personne peut contribuer avec un niveau élémentaire de français.
it-1 Questo utente può contribuire con un italiano di livello semplice.
jv-1 Panganggé puniki gadhah kawruh dhasar basa Jawi.
tpi-1 Dispela yusa i save liklik tasol long Tok Pisin.


Introductie[bewerken]

Ik ben Paul van Velzen en sinds eind 2006 actief op Wikipedia. Ik werk als Oracle DBA in de automatisering maar ik heb een verleden als Austronesisch taalkundige. Het is ook dit verleden dat mij naar Wikipedia heeft geleid en van waaruit de meeste van mijn bijdragen zullen voortvloeien. In 1990 ben ik afgestudeerd bij de Vakgroep Talen en Culturen van Zuidoost Azië en Oceanië van de Rijksuniversiteit Leiden met als afstudeerrichting Austronesische taalkunde. Daarna ben ik 4 jaar Assistent in Opleiding geweest bij diezelfde universiteit. Ik verrichtte in die tijd taalkundig veldwerk in het gebied van de Waropen. Door omstandigheden heb ik mijn onderzoek gestaakt, je zou ook kunnen zeggen dat ik ben gesjeesd. In 1996 heb ik me laten omscholen tot Oracle systeemontwikkelaar en tegenwoordig ben ik ICT-consultant.

Interesses[bewerken]

1. Austronesische Linguïstiek

Ik ben met name geïnteresseerd in de Zuid Halmahera - West Nieuw Guinea groep binnen de familie van Austronesische talen.

2. Maleis

Met name de Maleise varianten die in Oost Indonesië worden gesproken hebben mijn warme belangstelling. Ik spreek het Maleis van de plaats Serui vloeiend.

3. Geschiedenis en Culturele Anthropologie van het Geelvinkbaai-gebied in Oost Indonesië

Tijdens mijn onderzoek heb ik me verdiept in de geschiedenis en culturen van het gebied waar ik veldwerk deed, namelijk het Geelvinkbaai-gebied. De Geelvinkbaai wordt in Indonesië Teluk Sarera of Teluk Cenderawasih genoemd.

4. Waropen cultuur

Mijn specialisme is de Waropen cultuur. De Waropen vormen een bevolkingsgroep die ruwweg te localiseren is aan de oostelijke kant van de Geelvinkbaai, ongeveer tussen de plaatsen Nabire en Barapasi in.

5. Taalkunde, fonetiek en fonologie

Ik ben nog steeds geboeid door taalkunde in het algemeen, met name de articulatorische fonetiek en de fonologie waarbinnen ik me graag bezig hou met de subwetenschap van toontalen en pitch-accent talen.

6. Zanzibari Bao

Dit is een bordspel dat wordt gespeeld in Zanzibar, insulair Oost Afrika en de oostkust van Tanzania. Het is een variant van Mankala en wel de meest ingewikkelde en daarom het meest interessant. In Zanzibar kun je mensen vinden die de grootmeesterstatus hebben bereikt voor dit spel.

Mijn Bijdragen[bewerken]

Ik ben van plan om bijdragen te leveren in de vorm van nieuwe artikelen en aanvullingen aan bestaande artikelen over bovengenoemde interessegebieden. Dit ga ik pas serieus oppakken wanneer ik mijn bronnenmateriaal en mijn aantekeningen weer heb gevonden. Deze heb ik namelijk vakkundig weggestopt toen ik mijn onderzoek aan de wilgen hing. Bij het publiceren van mijn bijdragen stel ik mij op het standpunt dat "iets beter is dan niets" en dat standpunt komt voort uit het feit dat er van de onderwerpen in mijn bijdragen over het algemeen heel erg weinig expertise en informatie bestaat in het Nederlandse taalgebied en ook daarbuiten. Ik verzoek de dames en heren moderatoren dan ook vriendelijk om enige coulance te betrachten bij mijn bijdragen.

Wat ik schrijf dient met de nodige kritische houding te worden benaderd. Iedereen kan van alles en nog wat op het internet publiceren maar dat betekent nog niet dat het waar is. Ook mijn schrijfsels kunnen fouten en onwaarheden bevatten, en ook al zijn er niet veel die zich in mijn kennisgebied begeven, dat impliceert niet dat ik de wijsheid in pacht heb.