Gebruiker:Raisonanz/Kladblok/Het lied van ooievaar en dromedaris

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Het lied van ooievaar en dromedaris is een roman van Anjet Daanje uit 2022. Het won zowel de Boekenbon Literatuurprijs 2022 als de Libris Literatuur Prijs 2023. Het was daarmee de eerste keer dat een boek allebei deze twee grote prijzen (of hun voorlopers) in het Nederlandse taalgebied ontving.

Het boek bestaat uit 11 hoofdstukken die een tijd bestrijken van 1847 tot aan de huidige tijd. In ieder hoofdstuk staat 1 personage centraal, die zich op de een of andere manier verhoudt tot de in 1847 overleden schrijfster Eliza May Drayden. Deze laatste is gebaseerd op de 19e-eeuwse Emily Brontë, schrijfster van Woeste hoogten.

Samenvatting[bewerken | brontekst bewerken]

Ontvangst[bewerken | brontekst bewerken]

Prijzen[bewerken | brontekst bewerken]

Bijzonderheden[bewerken | brontekst bewerken]

Tegelijktijd met Het lied van ooievaar en dromedaris verscheen van Anjet Daanje de dichtbundel Dijende gronden. De bundel bestaat uit vertalingen van gedichten van Emily Brontë en gedichten die geïnspireerd zijn door het werk van de Engelse schrijfster.

Bronnen[bewerken | brontekst bewerken]

Raisonanz/Kladblok/Het lied van ooievaar en dromedaris
Auteur(s) Anjet Daanje
Uitgever Passage
Oorspronkelijk uitgegeven 2022
Pagina's 656
Grootte 15x23cm
ISBN 9789054524106
Portaal  Portaalicoon   Literatuur

Daanje, Anjet, Anjet Daanje - Romans - Het lied van ooievaar en dromedaris. www.anjetdaanje.nl. Geraadpleegd op 13 mei 2023.