Gebruiker:Renske de Looze/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Floor Paul
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboren 02-11-1983
Alkmaar
Land Nederland
Beroep Stem actrice, scenario schrijfster, kindercoach casting director.
Portaal  Portaalicoon   muziek
film

Floor Paul (Alkmaar, 1983) is een Nederlandse stemactrice, scenarist, kindercoach en casting-director.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Floor is in 2002, begonnen aan de Internationale Theaterschool De Nieuw Amsterdam(ITS DNA). Hierna stroomden ze door naar de opleiding Theatermaken aan de Amsterdamse Hogeschool voor de kunsten (AHK). Ze liep onder andere stage bij Warner&Consorten en reisde door heel Europa met de Theatergroep Gajes.

Als stemactrice starten ze in 2008, en werd vanaf het begin vertegenwoordigd door Confuego management en Bookingen. Ze is als stem onder ander te horen in het peuterprogramma Het Zandkasteel waar ze de stem van 'Sassa' inspreekt, in de Netflix series Luna Petunia waar ze de rol van 'Bibi Bubbels' vertolkt, en als Wally in de animatieserie Wallykazam! van NIkelodeon. Daarnaast is ze in talloze commercials, bedrijfsfilms en andere AV-producties te horen als voice-over, o.a. voor Zalando, Dreamworks en werelds grootste zoekmachine.

Als casting director bij het kindercasting bureau Elskeskast, is haar speerpunten multiculturaliteit in het Nederlandse filmlandschap brengen. Ze casten films en series als; Penoza van Diederik van Rooijen, Tonio van Paula van der Oest en Toen mijn vader een struik werd van Nicole van Kilsdonk. Waarna ze eveneens als kindercoach op de set aanwezig was.

Als Scenarist is haar eerste filmscenario in 2013 gerealiseerd genaamd Salam. In 2015 volgde haar tweede kortfilm KI die in premiere ging op het Cinekid. 2021 zal van start gaan met de release van haar 10-delige kleuterserie KABAM! Al deze projecten waren een samenwerking met IJswater Films en de KRO/NCRV.

In 2021 heeft KABAM! de Cinekid Award voor beste Nederlandse Fictie Serie gewonnen. Tevens is KABAM! genomineerd voor een Intl. Emmy Award voor Beste Kids: Live-Action 2022 waarvan de bekendmaking op 21November 2022 zal plaats vinden in New York.

Officiële website[bewerken | brontekst bewerken]

www.floorpaul.com