Naar inhoud springen

Gebruiker:Robinwillems2/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
AKC Steeds Hooger
Algemeen
Volledige naam Apeldoornse Korfbal Club Steeds Hooger
Bijnaam STH
Sport Korfbal
Geschiedenis
Opgericht 1932
Structuur
Voorzitter Vlag van Nederland Marc Erkelens
Trainer Vlag van Nederland Volgt
Competities
Zaalcompetitie volgt
Veldcompetitie volgt
Media
Website [1]


Tenue
Portaal  Portaalicoon   Sport

AKC Steeds Hooger (Korfbal)[bewerken | brontekst bewerken]

Apeldoornse Korfbal Club Steeds Hooger is een korbal vereniging uit Apeldoorn.

Accomodatie[bewerken | brontekst bewerken]

De accommocatie van Steeds Hooger is in eigen beheer. Deze bestaat uit een kunstgrasveld waar meerdere wedstrijden gelijkertijd gespeeld kunnen worden. Verder is er een beachkorfbalveld aanwezig en natuurgras.

Ook aan de allerkleinste is gedacht. Behalve de zandbak van het beachkorfbalveld zijn er ook klimtoestellen en kleine korfbalpalen.

Historie[bewerken | brontekst bewerken]

De Apeldoornse korfbalvereniging Steeds Hooger bestaat sinds 1 juli 1932. Men heeft nogal eens van veld moeten verwisselen binnen de gemeente. In het verleden speelde Steeds Hooger zowel op het veld als in de zaal, hoofdklasse.

Clublied[bewerken | brontekst bewerken]

Steeds Hooger de leuze van onze vereen,

Steeds Hooger de naam want die draagt er niet één.

Bij al wat we doen en waar we ook zijn,

Laat schallen de leus die onz'harte verblijn.

Wij blijven steeds allen tesamen bijeen,

Tot vreugd van onszelf, tot glorie onz'vereen.

Gehouden tesamen door een zeer sterke band

De korfbal te spelen door heel Nederland.

Waar onze leden op 't grasgroene veld

Voor 't heil van Steeds Hooger staan opgesteld,

Zij spelen steeds fair en eerlijk hun strijd,

En blijven sportief wat men hen ook verwijt,

Steeds Hooger houdt Hoog steeds de naam van uw club,

Al hebt ge veel tegenslag en weinig geluk,

Bedenkt, dat een naam toch gedragen met eer

Nooit ons ontsiert, haalt een vijand hem ook neer.

Daarom toch vrienden, Steeds Hooger gestreefd,

Zoolang gij ademt, zolang gij nog leeft,

De band, die ons verbindt en ons nu vast omringt,

Zal zeker niet breken zolang ons clublied klinkt,

Nu voor Steeds Hooger een driemaal hoezee,

En spelen wij eens in de fiece N.K.B.,

Dan worden wij hiervan nog eens 1e klas,

Lang leve Steeds Hooger, wat maar een clubje was.

Heden[bewerken | brontekst bewerken]

"Prestatie mits", luidt nu het motto van de vereniging. Het ledental schommelt tussen de 275 en 300. De vereniging heeft binnen de gemeente Apeldoorn, zowel sportief, als in zijn sociale functie, zijn plaats ruimschoots verdiend. Het 1e team speelt op het veld en in de zaal afwisselend... soms in de eerste klasse maar soms ook in de tweede klasse. Het doel is terug te keren naar de overgangsklasse. Ledenbehoud en werving komen op de eerste plaats. Men wil niet ten koste van alles prestatie nastreven. Sfeer en gezelligheid zijn belangrijke instrumenten voor ledenbehoud.

Toekomst[bewerken | brontekst bewerken]

Men is nadrukkelijk bezig met de sportvereniging in de toekomst. De toekomst zal moordend worden v.w.b de markt van de vrijetijdsbesteding. Steeds Hooger wil nadrukkelijk deze uitdaging aan gaan. Men is druk doende de accommodatie hierop aan te passen. volleybal, en een kinderspeelplaats in de recreatieve sfeer zullen op de accommodatie verschijnen. Het bestuur kijkt ook om zich heen. Men is zich er van bewust dat schaalvergroting in de toekomst nodig zal zijn.

Taken en rollen[bewerken | brontekst bewerken]

Kerntaak[bewerken | brontekst bewerken]

Korfballen zal de kerntaak blijven. Maatwerk en verschillende vormen van korfbal zullen in de toekomst worden aangeboden. Maatwerk zal nodig zijn om de vereniging in stand te houden v.w.b het ledenaantal.

Communicatie[bewerken | brontekst bewerken]

Dat communicatie een van de belangrijke pijlers is binnen het verenigingsgebeuren is het bestuur zich van bewust. De redactie zorgt er voor dat er twee wekelijks een nieuwsbrief verschijnt. Drie maal per jaar komt er een extra wedstrijdblad uit met aanvangstijden van de wedstrijden, ploegopstellingen enz. Dagelijks worden leden v.w.b activiteiten, aanvang wedstrijden, opstellingen en uitslagen geïnformeerd via de Steeds Hooger site www.akcsteedshooger.nl.

Organisatie[bewerken | brontekst bewerken]

De bestuurlijk organisatie is aangepast aan deze tijd. Het bestuur streeft er na in te spelen op de grote veranderingen in de maatschappij. men maakt deel uit van de overlegorganen Steden3hoek en Belangen Bewoners Orderbos. Binnen deze organen wordt veel van gedachten gewisseld over de problemen van gemeenschappelijke aard. De Steden3hoek bestaat uit zeven vereniging en terwijl de BBO verschillende sporten vertegenwoordigd. Steeds Hooger kent volgens de statuten openbare bestuursvergaderingen. Binnen de vereniging wordt het uitvoerende werk verricht door verschillende commissies.

Commissies[bewerken | brontekst bewerken]

Jeugdcommissie[bewerken | brontekst bewerken]

De jeugdcommissie is een belangrijke commissies binnen de vereniging. De groep is opgesplits in de JTC en JAC Een groep die beschikt over een eigen budget en zelf binnen de gestelde grenzen beleid maakt. Aan de opleiding van onze jeugd wordt door de JTC dan ook veel aandacht besteed. Naast korfballen wordt door de JAC er veel aandacht besteed aan ontspanning. Jeugdkampen, disco, playbackshow, speldagen, barbecue, schoolkorfbal, vriendjeskorfbal, dropping enz. komen steeds weer terug op het rooster. Iedere maand wordt er voor de jeugd wel en activiteit georganiseerd. Voor de allerkleinsten is er in het clubhuis een speelhoek aanwezig en buiten een speelplaats met verschillende toestellen aangelegd.

Feco[bewerken | brontekst bewerken]

Voor het sociale gebeuren kent de vereniging de FeestCommissie (FeCo). Bingo, dansavonden, fietstochten, enz. worden door deze groep met veel succes georganiseerd. Daarnaast dragen zij er ook nog zorg voor dat de nodige extra gelden binnen komen.

[bewerken | brontekst bewerken]

Sponsors zijn niet meer weg te denken. Zonder deze bron van inkomsten is het onmogelijk een vereniging te runnen. Deze groep is actief in het werven en behouden van sponsors. Op de sponsorpagina kunt u zien welke bedrijven Steeds Hooger allemaal een warm hard toedragen.

Technische commissie[bewerken | brontekst bewerken]

Daar waar geselecteerd moet worden is een TC aanwezig. De TC zorgt er voor dat de selectie op een juiste wijze verloopt. Jaarlijks wordt het beleid door de TC vastgesteld en ondersteund door het bestuur. De Hoofdtrainer is verantwoordelijk voor de samenstelling van het 1e team en adviseert de TC. De TC zorgt er voor dat er oefenwedstrijden voor veld en zaal worden georganiseerd.

Kaartgroep[bewerken | brontekst bewerken]

Maandelijks zorgt de kaartgroep er voor dat er in het clubhuis een kaartje kan worden gelegd. Leden en belangstellenden kunnen dan klaverjassen of jokeren.

Interieurgroep[bewerken | brontekst bewerken]

Een groep vrouwen zorgt er periodiek voor dat het clubhuis en de bijruimten netjes worden onderhouden.

Werkgroep[bewerken | brontekst bewerken]

De werkgroep is dagelijks actief op onze accommodatie met het onderhoud van het kunstgras, natuurgras, kleedkamers, korfbalmateriaal en de opstallen. Ook zorgt de werkgroep er voor dat alle ruimten dagelijks schoon worden gemaakt.

Kleding[bewerken | brontekst bewerken]

Om te zorgen dat alle ploegen in het juiste sporttenue verschijnen kent Steeds Hooger, het shirt leaseplan. Alle leden betalen bij de contributie een klein bedrag extra, zodat men niet zelf voor een shirt hoeft zorg te dragen.

Milieu[bewerken | brontekst bewerken]

Een actieve groep zorgt voor extra inkomsten door maandelijks duizenden kilo's papier in de wijk Ossenveld op te halen. Het vuil bij het clubhuis wordt gescheiden. Op deze manier draagt Steeds Hooger haar steentje bij tot een beter milieu.

Websites en social media[bewerken | brontekst bewerken]

Steeds Hooger heeft een goed bezocht site op https://www.akcsteedshooger.nl. Het is hier ook mogelijk je in te schrijven voor de nieuwsbrief en op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

Uiteraard is Steeds Hooger ook te vinden op zowel Facebook als Twitter.

Fusie[bewerken | brontekst bewerken]

Nadat het idee al langer speelde bij diverse personen binnen Steeds Hooger is na het uitvoeren van een ledenraadpleging in 2016 de stap gezet tot een fusie met Korfbal Vereniging Atalante (Apeldoorn).

In eerste instantie werden de jeugdteams van de twee clubs gemend. Voor het najaar van de veldcompetitie 2017 staat hetzelfde voor de Senioren teams op de planning.

De nieuwe naam voor deze club zal via een stempoll onder leden van beide clubs worden gekozen. Uit de eerste stemronde is al een top5 samengesteld. Ook het nieuwe tenue zal via een stemsysteem worden gekozen.

Om de communicatie te stroomlijnen tijdens het fusietraject is de site www.sasapeldoorn.nl in het leven geroepen.

Externe Links[bewerken | brontekst bewerken]