Naar inhoud springen

Gebruiker:Spoorjan/zandbak11-Ebusco

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ebusco
Oprichting 2012
Sleutelfiguren Peter Bijveld (CEO)
Land Vlag van Nederland Nederland
Hoofdkantoor Vuurijzer 23, 5753 PE Deurne
Producten Autobussen
Website ebusco.eu?lang=nl
Portaal  Portaalicoon   Economie

Ebusco vervaardiging van elektrische en elektronische onderdelen en toebehoren voor auto's. Men bouwt deze in in bestaande modellen bussen van andere fabrikanten. Men presenteert zich als merk op deze voertuigen.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Ebusco richt zich op de ontwikkeling, marketing en verkoop van volledige elektrische bussen voor de Europese markt. De elektrische aandrijflijn is een product van Ebusco, een Nederlands bedrijf is sinds 2012 gevestigd is op de High Tech Automotive Campus in Helmond. Eind 2016 is ING toegetreden als aandeelhouder om de verdere groei van de onderneming mede vorm te geven.

BredaMenarinibus[bewerken | brontekst bewerken]

De elektrisch aangedreven e-Vivacity is vanaf medio 2014 op de markt verkrijgbaar en gaat op 26 en 28 november 2014 in première in Bologna, in de historische fabriek van BredaMenarinibus, de Finmeccanica Group-onderneming die al meer dan 90 jaar ontwerpt en produceert voertuigen voor het plaatselijk openbaar vervoer.

Golden Dragon[bewerken | brontekst bewerken]

Xiamen Golden Dragon Bus Co. Ltd is een Chinees joint-venturebedrijf dat in 1992 werd opgericht in de ontwikkeling, productie en verkoop van luxe en luxe bussen van 5m tot 18m met het handelsmerk "Golden Dragon". Het heeft een reputatie als een van de top 10 busfabrikanten en busmerken in China. De bussen zijn geëxporteerd naar bijna 40 landen en regio's in Azië, het Midden-Oosten, Afrika, Zuid-Amerika en het bedrijf maakt gebruik van de Europese markt. Het maakt deel uit van King Long, een van de grootste busfabrikanten in China.[1]

BCI Bus[bewerken | brontekst bewerken]

BCI is een Australische autobus- en touringcardealer en -fabrikant gevestigd in Kewdale, Perth, West-Australië. Het werd in 1991 opgericht door de voormalige Hino dealer Ron Nazzari als een kleine familiebedrijf. Het importeerde in eerste instantie bussen uit Maleisië, zowel volledig gemonteerd als in het neergeslagen -formulier.[2]

In 2006 verhuisde het de productie naar China. In mei 2011 opende BCI de 48.000 vierkante meter lange Xiamen Feng Tai Bus and Coach International fabriek in Xiamen, Fujian Province, China. Het verkoopt bussen in Australië, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten. Hoewel gefabriceerd in China, dragen voertuigen het Australische Vehicle Identification Numbers (VIN).

In 2016 begon Ensignbus BCI-producten voor het eerst te verkopen in het Verenigd Koninkrijk, te beginnen met de integrale dubbeldekker met hoge capaciteit BCI Enterprise.

Referenties[bewerken | brontekst bewerken]

  1. http://www.king-long.com
  2. T & MM Pryor Transport Systems Australia