Gebruiker:Stijndes/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Mathieu Dosquet
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Persoonlijke informatie
Bijnaam Busquets
Geboortedatum 28 augustus 1981
Geboorteplaats Kortrijk, België
Been Rechts
Positie Aanvallende middenvelder
Clubinformatie
Huidige club Blauwvoet Otegem
Rugnummer 10
Jeugd
1987-1999 Zwevegem Sport
Senioren
Seizoen Club W (G)
1999-2002
2002-2006
2006-2014
2014-2016
Zwevegem Sport
KSK Kruishoutem
Zwevegem Sport
Blauwvoet Otegem
Portaal  Portaalicoon   Voetbal

Mathieu Dosquet (Kortrijk, 28 augustus 1981) is een Belgisch voetballer die bij voorkeur als aanvallende middenvelder speelt. Hij verruilde in 2013 Zwevegem Sport voor Blauwvoet Otegem. Hij speelde 18 jaar in eerste ploegen van de provinciale reeksen in West- en Oost-Vlaanderen.

Carrière[bewerken | brontekst bewerken]

Begin[bewerken | brontekst bewerken]

Dosquet zijn carrière begon bij Zwevegem Sport, de ploeg waar hij zijn opleiding kreeg. Bij de jeugd was hij al niet af te stoppen. Zijn eerste triomf behaalde hij in 1992 door met de preminiemen de jeugdcup het volk te winnen onder trainer Willy Decuypere als absolute topschutter met 16 goals. De jaren daarna speelde hij steeds aan de top van de jeugdreeksen in West-Vlaanderen en werd ook meerdere malen geselecteerd voor de provinciale jeugdselectie. Vanaf zijn 17 jaar mocht Dosquet ook al af en toe mee met de eerste ploeg van Zwevegem Sport. Zijn trainers waren toen onder meer Ghislain Vergote en Kurt Martin. In 2002, zijn voorlopig laatste jaar in Zwevegem speelden ze ook kampioen in 2e provinciale. Daarna vertrok hij naar de derde provincialer uit Oost-Vlaanderen KSK Kruishoutem

KSK Kruishoutem[bewerken | brontekst bewerken]

Dosquet arriveerde in 2002 bij KSK Kruishoutem (ondertussen gefusioneerd met Jupiter Nokere). Hij was er direct graag gezien. Daar kwam hij terecht onder de vleugels van coach Ronny Verriest. KSK Kruishoutem speelde toen in 3e provinciale Oost-Vlaanderen. In zijn 4e en laatste jaar speelden ze kampioen maar Dosquet promoveerde niet mee met de ploeg, hij trok samen met trainer Ronny Verriest en copain Wim Devos terug naar zijn eerste club: Zwevegem Sport.

Zwevegem Sport[bewerken | brontekst bewerken]

Na de passage bij KSK Kruishoutem is Zwevegem sport ondertussen gezakt van Bevordering naar 2e provinciale West-Vlaanderen. Deze tweede passage bij zijn ploeg van oorsprong duurt 8 jaar. Na het 3e seizoen wordt onder trainer Ronny Verriest de promotie afgedwongen naar 1e provinciale. Dosquet wordt in deze periode ook nog getraind door David Colpaert en Lionel Ladon. Na 5 seizoenen 1e provinciale trekt Dosquet in 2014 naar Blauwvoet Otegem.

Blauwvoet Otegem[bewerken | brontekst bewerken]

Bij zijn aankomst in2014 speelt Blauwvoet Otegem in 2e provinciale West-Vlaanderen. Na 1 seizoen met Dosquet wordt reeds de promotie afgedwongen naar 1e provinciale en dit onder trainer Stijn Vandommele. In dit seizoen loopt Dosquet een zware hoofdblessure op en is een hele tijd geblesseerd maar heeft met zijn ervaring en leiderschap een groot aandeel in de promotie. In het voor Dosquet laatste seizoen moet Otegem vechten tegen degradatie.

Palmares[bewerken | brontekst bewerken]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]