Gebruiker:StookWagen/Sean Hannity

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Sean Hannity
Hannity in 2016
Algemene informatie
Geboortenaam Sean Patrick Hannity
Geboren New York City, New York, U.S.
Nationaliteit American

Sean Patrick Hannity (geboren op 30 December 1961) is een Amerikaanse talkshow-host en conservatieve politiek commentator. Hannity is de host van The Sean Hannity Show, een nationaal gesyndiceerde radio-talkshow, en van Hannity, een nieuwsshow op Fox News.

Hij werkte als aannemer en op vrijwillige bals talkshow host op het UC Santa Barbara in 1989. Later werkte hij bij WVNN in Athens, Alabama, en kort daarna, WGST in Atlanta. In 1996 werd hij ingehuurd door Fox om samen met Alan Colmes de show Hannity & Colmes te presenteren. Nadat hij WGST verliet, werkte hij bij WABC in New York, tot 2013. Sinds 2014, heeft hij gewerkt bij WOR. Na Colmes' vertrek in januari 2008 veranderde de naam van de show in Hannity.

Hannity heeft verschillende prijzen en onderscheidingen ontvangen, waaronder een eredoctoraat van de Liberty University. Hij schreef drie best-selling boeken: Let Freedom Ring: Winning the War of Liberty over LiberalismDeliver Us from Evil: Defeating Terrorism, Despotism, and Liberalism, en Conservative Victory: Defeating Obama's Radical Agenda.

Hannity heeft leugens en complottheorieën gepromoot, onder andere door twijfel zaaien over de geboorteplaats van Barack Obama, complottheorieën te verspreiden over de moord op Seth Rich en aandacht te besteden aan valse verhalen over de gezondheid van Hillary Clinton. Hij was een vroege supporter van Donald Trump tijdens de presidentsverkiezingen van 2016. Sinds de verkiezing van Trump fungeert Hannity vaak als kanaal voor Trump's berichtgeving, kritiek op de media en aanvallen op het onderzoek door Mueller. Vanwege zijn connectie met Trump was Hannity in 2018 een van de meest bekeken hosts van het kabelnieuws en de meest beluisterde hosts op de talk-radio geworden.[1]

Referenties[bewerken | brontekst bewerken]

  1. (en) Cuccinello, Hayley C., "Trump Bump: How Sean Hannity Earned $36 Million This Year", Forbes. Geraadpleegd op 16 juli 2018.