Gebruiker:Strienenaer

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Visie op de Nederlandse Wikipedia[bewerken | brontekst bewerken]

Ik zou graag willen dat deze wikipedia wat meer op de Engelse gaat lijken, en dan vooral wat betreft bronnen. Als in de Engelse wikipedia twijfel ontstaat over de feitelijke juistheid van een artikel, wordt er een sjabloon geplaatst waarin vermeld wordt dat het artikel of de desbetreffende zin niet gegarandeerd kan worden, of (vaker) wordt de informatie verwijderd tot voorstanders bronnen aandragen. Het klinkt zo simpel en logisch, maar niet op de Nederlandse wikipedia. Niet alleen heeft het grootste gedeelte van de artikelen geen enkele bronsvermelding, maar er zijn ook niet eens sjablonen om dit duidelijk te maken. Meermaals heb ik het meegemaakt dat de mensen die twijfelden aan de informatie in een artikel moesten bewijzen (ja, U leest het goed) dat de informatie fout was. De wereld op z'n kop niet?

Ook vind ik de houding van een aantal wikipedianen verkeerd. Ze maken grote wijziging of verwijdering van tekst bijna standaard ongedaan. "Dat kan toch niet allemaal fout zijn?" Ja, dat kan zeker wel. "Weet je wat, we maken een compromis , een beetje van jouw versie en een beetje van mijn versie, dan winnen we allebei een beetje." Ja, en Wikipedia verliest.

Dit zijn zaken die moeten veranderen wil de Nederlandse Wikipedia ooit betrouwbaar worden.

Interesse[bewerken | brontekst bewerken]

Mijn interesse/vakgebied ligt vooral bij de Nederlandse taal, in alle mogelijke facetten, en etnologie. Ik ben dus meer cultureel dan wetenschappelijk ingesteld.