Gebruiker:VlaamseSchowbizz/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Louis Flion
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboren Brugge, 10 maart 1998
Land Vlag van België België
Werk
Jaren actief 2015 - heden
Genre(s) Vlaams
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Louis Flion (Brugge, 10 maart 1998) is een Vlaamse zanger uit Zedelgem.

Levensloop[bewerken | brontekst bewerken]

Louis Flion werd geboren op 10 maart 1998 in Brugge. Reeds heel wat jaren is hij actief bezig met muziek. Toen Louis 15 was, besloot hij zangles te gaan volgen in Brugge. Zo'n half jaar later werd beslist om een eigen website op te richten en langs deze weg kwamen optredens binnen. Na amper 4 maanden kwam hij via zangeres Elke Taelman bij Patrick Vandewattijne terecht, de man die in het verleden Laura Lynn lanceerde en manager was van o.a. Bart Kaëll en Jo Vally. Hij wordt ook bijgestaan door de gekende zangcoach Wilfried Van Beveren die al heel wat bekende Vlaamse artiesten coachte. Eind 2014 werd hij voor het eerst voorgesteld tijdens het Kerstconcert van Michael Lanzo die in 2013 Belgium's Got Talent won op vtm. Samen met Michael zong hij er enkele duetten.

Pas in de zomer van 2015 kunnen we van de officiële start van Louis Flion spreken. Op 20 juli 2015 kwam zijn allereerste single 'In de zomer' uit. Met dit debuut leerde Vlaanderen voor het eerst Louis Flion kennen en dat bracht hem in verschillende hitlijsten. De media merkten hem meteen op en al snel werd Louis de jongste schlagerzanger van Vlaanderen genoemd. Door anderen wordt hij gezien als de opvolger van Christoff.

Discografie[bewerken | brontekst bewerken]

Het begin[bewerken | brontekst bewerken]

In de zomer was de eerste single van Louis Flion en werd uitgebracht op 20 juli 2015. Deze zomerse song bracht hem meteen in verschillende hitlijsten in Vlaanderen en Nederland. De muziek werd geschreven door Paul Vermeulen en Patrick Van Dijk, Peter Van Noort zorgde voor de tekst.