Gebruiker:Vroegje

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Taalvaardigheid

nl Deze gebruiker heeft het Nederlands als moedertaal.
en-3 This user is able to contribute with an advanced level of English.
de-3 Dieser Benutzer hat sehr gute Deutschkenntnisse.
fr-1 Cette personne peut contribuer avec un niveau élémentaire de français.

Al jaren volgde ik als educatief uitgever en docent de ontwikkelingen rond Wikipedia met grote belangstelling. Ik ben, naast mijn zakelijke activiteiten in het verstrekken van betaalde informatie, zeker ook een ambassadeur van het vrij delen van kennis, waar dat maar nuttig en mogelijk is. In 2015 ben ik begonnen om ook actief mijn kennis te delen op Wikipedia. Deze betrokkenheid is met name ontstaan tijdens de verschillende bijeenkomsten in het Eemhuis in Amersfoort. Maandelijks komt een groepje gebruikers daar samen om informatie over Amersfoort toe te voegen in het kader van het project Wikipedia:GLAM/Wikipedia in het Eemhuis.

Mijn andere onderwerpen zijn vooral gekoppeld aan mijn interesse voor architectuur, schilderkunst, theologie en religie, en voor klassieke muziek en het orgel. Ik ben momenteel bezig met een promotie-onderzoek in de geesteswetenschappen naar het thema 'troost' bij Martin Luther en Johann Sebastian Bach.

Naast het schrijven op Wikipedia draag ik als fotograaf ook bij aan Commons (Vroegje).

Naast de Wikimediaprojecten ben ik de initiatiefnemer van de Kerkliedwiki kerkliedwiki.nl. Dat is een Nederlandstalige wiki met achtergrondinformatie over kerkliederen. Kerkliedwiki is in 2013 na de komst van het Liedboek - zingen en bidden in huis en kerk opgezet en er wordt met vele vrijwilligers hard gewerkt om de inhoud uit te breiden en de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren. Ook organiseer ik regelmatig Kerkliedwiki Schrijfdagen in samenwerking met de Lutherse kerk (Amersfoort).