Gebruiker:WickeDaan/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Faculty Association Econometrics & Operations Research[bewerken | brontekst bewerken]

Faculty Association Econometrics & Operations Research (FAECTOR, vroeger genaamd het Econometrisch Dispuut, afgekort als ED) is de econometrische faculteitsvereniging voor studenten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en is één van de twee faculteitsverenigingen aan de Erasmus School of Economics. FAECTOR is opgericht in April 1966 en is met meer dan 1700 leden en 70 actieve leden momenteel de grootste en meest prestigieuze faculteitsvereniging voor Econometrie studenten wereldwijd.

WickeDaan/Kladblok
Faculty Association Econometrics & Operations Research
FAECTOR
Type Faculteitsvereniging
Plaats Vlag Rotterdam Rotterdam
Instelling Erasmus Universiteit Rotterdam
Studierichting Econometrie
Oprichting 1966
Ledental ± 4.500
Website faector.nl

Ambities[bewerken | brontekst bewerken]

FAECTOR streeft ernaar de grootste en meest diverse portfolio van evenementen en projecten te organiseren voor studenten in de richting Econometrie in Nederland. Een van de bekendste activiteiten is de Landelijke Econometristen Dag die in samenwerking georganiseerd wordt met econometrische faculteitsverenigingen uit het hele land. De portfolio van projecten en evenementen van FAECTOR kan dan ook worden onderverdeeld in 3 richtingen gerelateerd aan de thema's carrière, onderwijs en sociaal.

Mee bezig Mee bezig
Aan deze pagina of deze sectie wordt de komende uren of dagen nog druk gewerkt.
Klik op geschiedenis voor de laatste ontwikkelingen.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

In April 1966 is het Econometrisch Dispuut opgericht als onderdeel van de Economische Faculteitsvereniging Rotterdam om de groeiende aantallen econometristen te bedienen. In 2000 splitste het Econometrisch Dispuut zich af van EFR om vervolgens in 2002 de status faculteitsvereniging te verkrijgen.

Het ED organiseerde haar eerste Landelijke Econometristen Dag (beter bekend als LED) in Rotterdam. In 1997 werden de eerste Rotterdamse Bedrijven Dagen, voorganger van de Erasmus Recruitment Days georganiseerd en werd ook het eerste International Banking Project gestart (nu bekend als de Quantitative Finance Tour QFT).

Mee bezig Mee bezig
Aan deze pagina of deze sectie wordt de komende uren of dagen nog druk gewerkt.
Klik op geschiedenis voor de laatste ontwikkelingen.