Gênante Lijven

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Genante Lijven)
Gênante Lijven
Genre reality
Vaste gasten Christian Jessen
Pixie McKenna
James Russell
Priya Manickavasagar
Dawn Harper
Land van oorsprong Verenigd Koninkrijk
Taal Engels
Uitzendingen
Start 17 mei 2007
Seizoenen 8
Zender Vlag van Verenigd Koninkrijk Channel 4
Vlag van Nederland RTL 5
Officiële website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Gênante Lijven (Engels: Embarrassing Bodies of Embarrassing Illnesses), is een Brits televisieprogramma. In het programma worden er gênante, opvallende en schokkende aandoeningen behandeld.

Het team van doktoren, bestaande uit Christian Jessen, Pixie McKenna, James Russell, Priya Manickavasagar en Dawn Harper, helpt de patiënten door ze na het stellen van een diagnose door te sturen naar een specialist of apotheek.

Het programma heeft diverse varianten als Gênante Lijven: Kids en Gênante Lijven: Tieners. In het Verenigd Koninkrijk is het programma te zien als Embarrassing Bodies op Channel 4. In Nederland wordt het onder de naam Gênante Lijven uitgezonden op RTL 5.

In het Verenigd Koninkrijk wordt Embarrassing Bodies sinds 2007 gemaakt door Maverick Television. Eind 2011 is er een geheel onafhankelijke Nederlandstalige spin-off van dit programma begonnen, Dit is mijn lijf en wordt uitgezonden op RTL 4. Het programma wordt gepresenteerd door een mannelijke en vrouwelijke arts die met hun mobiele spreekkamer diverse plaatsen in Nederland een bezoek brengen. In 2012 is ook op VTM een gelijkaardig Vlaams programma te zien, namelijk Het Spreekuur.

Doktoren[bewerken | brontekst bewerken]

  • Christian Jessen
  • Pixie McKenna
  • James Russell
  • Priya Manickavasagar
  • Dawn Harper

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]