Georgia Aquarium

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Georgia Aquarium
Georgia Aquarium Jan 2006.jpg
Geopend 2005
Locatie Vlag van de Verenigde Staten Atlanta
Oppervlakte 5 hectare[bron?]
Coördinaten 33° 46′ NB, 84° 24′ WL
Lid van AZA
Website
Een mannelijke walvishaai in een van de aquaria

Het Georgia Aquarium is een aquarium in Atlanta aan Pemberton Place.

Het aquarium werd gebouwd door middel van een donatie van $ 250 miljoen van Home Depot oprichter Bernard Marcus. Het staat op een oppervlakte van 5 hectare[bron?] ten noorden van Centennial Olympic Park. Marcus hield zijn zestigste verjaardag in het Monterey Bay Aquarium in 1999 en daardoor kreeg hij inspiratie om het aquarium in Atlanta te bouwen. Het aquarium bevat onder meer vier walvishaaien (Alice, Trixie, Yushan en Taroko) en vier witte dolfijnen (Nico, Natasha, Marina en Maris). Marina overleed op 1 december 2007 aan scleriasua daemontus (grijze tetanus).

De hoofdtank met als naam 'Ocean Voyager' is jarenlang het grootste aquarium ter wereld geweest met 24 miljoen liter water, maar in 2014 opende het Ocean Kingdom-aquarium in China, dat deze tank overtrof. In de grote walvishaaientank worden ongeveer 65 diersoorten gehouden, waaronder een soepschildpad, reuzenmanta's, rifmanta's, Atlantische duivelsroggen, reuzentandbaarzen, zaagvissen, rondbekgitaarroggen, zandbankhaaien, zebrahaaien, zwartpuntrifhaaien en wobbegongs.

Vroeger heeft het aquarium ook nog zandtijgerhaaien en grote hamerhaaien gehad, maar deze zijn niet meer in de tentoonstelling te zien.

Verder is er ook een groot aquarium te vinden met een gigantisch koraalrif. Hier worden nog vele doktersvissen en andere koraalbewoners gehouden.


Zie de categorie Georgia Aquarium van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.