Gerlof Bos

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Gerlof Luyken Bos (Zuidlaren, 7 november 1979) is een Nederlandse internetondernemer en televisiepresentator op RTL 4, woonachtig in Paterswolde.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Bos studeerde af aan de Hogere Hotelschool van Maastricht, waarna hij in dezelfde stad zijn MBA haalde aan de universiteit. Nog voordat hij deze had afgerond richtte hij in 2005 de hotelsite LookingforBooking op.

Vanaf 2010 is Bos veelvuldig te zien geweest in de televisieprogramma’s van Herman den Blijker op RTL 4, zijn internet- en horecaexpertise benuttend om noodlijdende hotels en restaurants op het juiste pad te helpen. In 2013 kreeg Gerlof Bos zijn eigen programma. Hij presenteert Hallo Holland op RTL 4.

Begin 2016 lanceert Bos het videoplatform HorecaNederland.TV. Daar komen twee van zijn passies samen, namelijk de horeca- / hospitalitybranche en het maken van TV. Naast oprichter van het platform is Bos tevens presentator. Dat doet hij tezamen met o.a. voormalig musicalster Carien Keizer.

Televisiecarrière[bewerken | brontekst bewerken]

Bos is sinds 2010 regelmatig te zien geweest als internet- en marketingdeskundig in de volgende verschillende programma’s van Herman den Blijker:

In 2013 krijgt Bos zijn eigen tv-programma Hallo Holland op RTL 4. Als presentator laat hij wekelijks de mooiste plekjes en hotels van Nederland zien.

HorecaNederland.TV[bewerken | brontekst bewerken]

Sinds de lancering medio 2016, worden op HorecaNederland.TV iedere week nieuwe video's gepubliceerd, die variëren van spraakmakende specials over de horecabranche tot series zoals De Keuken van Julius, waarin chefkok Julius Jaspers eenvoudige gerechten bereidt.

Ondernemer[bewerken | brontekst bewerken]

Sinds 2005 is Bos directeur en oprichter van de hotelvergelijkingssite LookingforBooking.

Daarnaast is hij veelgevraagd spreker op congressen. Hierbij legt hij de focus op creatief ondernemen en hoe ondernemers nieuwe kansen kunnen ontdekken en succesvol vermarkten.

Sinds begin 2016 is Bos eigenaar van het video platform HorecaNederland.TV.

Inmiddels is hij ook de eigenaar en directeur van het bookingsplatform Enjoy hotels. Dit bedrijf heeft hij middels een acquisitie in 2019 gekocht.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]