Gertz (warenhuis)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Gertz was een in New York gevestigd warenhuis, met het hoofdkantoor in Jamaica, Queens. Het werd in 1918 opgericht door Benjamin Gertz, samen met zijn vijf zonen. Het bedrijf in 1941 overgenomen door Allied Stores.

Gertz warenhuis in Mid-Island Plaza in Hicksville, New York in 1957

Gertz had filialen in Douglaston, Flushing, Great Neck, Hicksville, Massapequa, Bay Shore, Lake Grove en East Hampton. De 27.900 m² grote winkel in Hicksville werd in 1956 geopend in het Mid-Island Plaza, tegenwoordig bekend als Broadway Commons. In 1983 werd deze winkel een Sterns-filiaal en in 2001 werd de winkel omgedoopt tot Macy's. Anno 2021 stond het gebouw leeg vanwege de sluiting van Macy's in het voorjaar van 2020.

In 1981 opende Gertz op twee voormalige locaties van Korvette's in Douglaston en Lake Grove. Demografische ontwikkelingen leidden tot de eerste winkelsluiting van het bedrijf, de vlaggenschipwinkel in Jamaica. Later werd de Bay Shore-vestiging omgebouwd tot een Stern's en vervolgens een Macy's. Nadat Macy's de locatie had gesloten, werd het gebouw gesloopt en werd er een Lowe's gebouwd.