Glamour (tijdschrift)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Glamour
Logo
Genre Mode
Doelgroep(en) Vrouwen
Frequentie Maandelijks
Eerste editie 1939
Uitgeverij(en) Condé Nast Publications
Website
Portaal  Portaalicoon   Media

Glamour is een maandelijks modetijdschrift van uitgeverij Condé Nast Publications. Het werd in 1939 opgericht in de Verenigde Staten een heette oorspronkelijk Glamour of Hollywood. Intussen wordt Glamour in meerdere landen op verschillende continenten uitgegeven. In de meeste landen verschijnt het maandelijks

Landen[bewerken | brontekst bewerken]

Vlag van de Verenigde Staten Verenigde Staten: In de VS richt Glamour zich tot vrouwen van 18 tot 49. De gemiddelde leeftijd van de 2,4 miljoen lezers is 33,5 jaar. Het tijdschrift heeft er 1,4 miljoen abonnees en bijna één miljoen exemplaren worden verkocht in kiosken. Sinds 1980 verkiest het tijdschrift jaarlijks een Glamour vrouw van het jaar. In de VS wordt Glamour op een relatief groot formaat uitgegeven.

Vlag van het Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk: In het VK werd Glamour in april 2000 gelanceerd als een klein boekje dat in een handtas paste. De bijhorende slogan was dan ook past in je leven net als in je handtas. Ook de Britse versie verkiest jaarlijks een Glamour vrouw van het jaar.

Vlag van Zuid-Afrika Zuid-Afrika: De Zuid-Afrikaanse Glamour werd gelanceerd in april 2004 en verschijnt maandelijks.

Vlag van Duitsland Duitsland: In Duitsland ligt Glamour sinds maart 2005 in de rekken. Het tijdschrift verschijnt hier tweewekelijks. Elk seizoen verschijnt hier en in Griekenland het zusterblad Lucky.

Andere landen[bewerken | brontekst bewerken]

Ten slotte is er ook een Spaanstalige versie voor Latijns-Amerika.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]