Glamourland

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Glamourland was een Nederlands televisieprogramma van Gert-Jan Dröge dat onder meer door de AVRO en SBS6 werd uitgezonden.

De eerste societyreportages maakte Gert-Jan Dröge echter voor het VPRO-televisieprogramma Gasthof zur Post Modernen (1987-1988) waarin hij onder andere verslag doet van de opening van een gloednieuwe nachtclub in Amsterdam.

Eind 1990 begint Gert-Jan Dröge met Glamourland voor de AVRO, met als ondertitel Society volgens Dröge. Het is een programma met reportages over feestjes, premières, jachtpartijen en vernissages waarbij hij de kijker aanvankelijk een blik gunt in de wereld van het Oud Geld. Als hij in die kringen al snel niet meer welkom is, richt hij zijn pijlen op een aanzienlijk gretiger doelgroep: de Nederlandse nouveau riche.

Op 21 oktober 2005, tijdens het Televizierring Gala werd er nog een korte aflevering van Glamourland uitgezonden.

Alle muziek van het programma komt uit de overture van de musicalfilm Pal Joey uit 1957. Uitzondering hierop is de muziek die wordt gebruikt bij de afleveringen die voornamelijk werd gemaakt voor Glamourland International, waarin (bijvoorbeeld voor de afleveringen in Palm Beach de muziek van Aram Khachaturian wordt gebruikt (Masquerade Suite) en de muziek van de serie van Dynasty.