Gloria von Schönburg-Glauchau

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Gloria von Schönburg-Glauchau
Gloria von Schönburg-Glauchau
Algemene informatie
Land Duitsland
Adellijke titel Geen waarde
Geboortedatum 23 februari 1960
Geboorteplaats Stuttgart
Werk
Beroep ondernemer, acteur
Kunst
Genre portret
Politiek
Politieke partij Christlich-Soziale Union
Religie
Religie Rooms-Katholieke Kerk
Familie
Familie Thurn und Taxis, Schönburg (geslacht)
Echtgenoot Johannes von Thurn und Taxis
Vader Joachim, Graaf van Schönburg-Glauchau
Moeder Gravin Beatrix Széchényi
Kinderen Princess Maria Theresia of Thurn and Taxis, Albert von Thurn und Taxis, Elisabeth von Thurn und Taxis
Broers en zussen Alexander, Count of Schönburg-Glauchau
Persoonlijk
Talen Duits
Schrijftaal Duits
Diversen
Deelnemer aan Duitse presidentsverkiezing 2004
Prijzen en onderscheidingen Verdienstenkruis 1e klasse van de Bondsrepubliek Duitsland, Orden wider den tierischen Ernst, Knight Commander with Star of the Order of St. Gregory the Great, Beierse Orde van Verdienste, Orde van het Sterrenkruis
De informatie in deze infobox is afkomstig van Wikidata.
U kunt die informatie hier bewerken.

Mariae Gloria Ferdinanda Joachima Josephine Wilhelmine Huberta Gräfin und Herrin von Schönburg-Glauchau (Stuttgart-Degerloch, 23 februari 1960) is een Duitse ondernemer, bewoonster van Slot Sankt Emmeram.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Schönburg-Glauchau is een lid van de grafelijke tak van de familie Schönburg en een dochter van journalist en lid van de Bondsdag Joachim von Schönburg-Glauchau (1929–1998) en diens eerste vrouw Beatrix gravin Széchényi von Sárvár und Felsővidék (1930). Ze trouwde in 1980 met Johannes von Thurn und Taxis (1926-1990), de 11e vorst van Thurn und Taxis en ze is de moeder van de huidige, 12e vorst, Albert von Thurn und Taxis. Na haar huwelijk en de geboorte van haar eerste kind was ze een veel geziene gast in het jetsetleven van haar tijd.

Na het overlijden van haar man werd zij beheerder van het familievermogen voor haar toen nog minderjarige zoon. Daarbij moest zij allereerst de erfrechten van 45 miljoen mark betalen. Daarna werd zij hoofd van de familieonderneming die onder andere private banken, veel onroerende goederen (waaronder verscheidene kastelen) en een bierbrouwerij omvat. Zij speelt, mede sinds haar bekering tot het rooms-katholicisme, een belangrijke rol in het kerkelijk en culturele leven van Regensburg waar het stamslot van de familie is gelegen.