Godsend (film)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Godsend
(Filmposter op en.wikipedia.org)
Tagline When a miracle becomes a nightmare, evil is born.
Regie Nick Hamm
Producent Marc Butan
Sean O'Keefe
Cathy Schulman
Scenario Mark Bomback
Hoofdrollen Greg Kinnear
Robert De Niro
Rebecca Romijn
Cameron Bright
Sava Drayton
Muziek Brian Tyler
Montage Niven Howie
Steve Mirkovich
Cinematografie Kramer Morgenthau
Distributie Lions Gate Films
Première Vlag van Verenigde Staten 30 april 2004
Vlag van België 28 juli 2004
Vlag van Nederland 4 november 2004
Genre Drama
Horror
Sciencefiction
Thriller
Speelduur 102 minuten
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Vlag van Canada Canada
Budget $25.000.000 (geschat)
Opbrengst $30.114.487 (wereldwijd)
Gewonnen prijzen 0
Overige nominaties 0
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Godsend is een Amerikaans/Canadese thriller/drama//sciencefiction/horrorfilm uit 2004, geregisseerd door Nick Hamm. De hoofdrollen worden vertolkt door Greg Kinnear, Rebecca Romijn en Cameron Bright.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Jessie en Paul Duncan zijn een gelukkig getrouwd stel met een 8 jaar oude zoon, Adam. Wanneer Adam echter de dag na zijn verjaardag om het leven komt bij een auto-ongeluk, is hun verdriet groter dan ooit. Op de begrafenis van hun zoon ontmoeten ze Dr. Richard Wells, een oud-leraar van Jessie. Hij biedt hun aan om Adam te klonen. Op dit aanbod gaan ze vrijwel meteen in. Alles lijkt goed te gaan met Adam II totdat hij zijn 8ste verjaardag viert. Dr. Wells had gezegd dat er dingen fout konden gaan op de leeftijd dat de originele Adam verongelukte. Vanaf dat moment heeft Adam II dan ook nachtmerries, die later zelfs veranderen in visioenen.

Zijn visioenen zijn altijd hetzelfde: een jongen genaamd Zachary loopt door een schoolgebouw terwijl hij door andere kinderen wordt uitgelachen. Deze beelden worden afgewisseld met beelden van de school die afbrandt, schreeuwende kinderen en het beeld van een vrouw die vermoord wordt met een hamer.

Na onderzoek op Adam te hebben gedaan, komt Paul erachter dat de naam van de school Sint Pius luidt en de achternaam van Zachary Clark is. Met deze informatie weet Paul een voormalige oppas van Zachary op te sporen. Zij vertelt hem dat Zachary op school gepest werd, zo erg zelfs dat hij gek werd. Hij ging op een dag naar zijn school, brandde deze af om vervolgens naar huis te gaan, zijn moeder te vermoorden met een hamer en hun eigen huis in brand te zetten. Bij die brand kwam hij om het leven. Via informatie die de oppas aan Paul geeft, wordt duidelijk dat de vader van Zachary niemand anders dan Dr. Wells is. Het blijkt dat hij het DNA van Adam gemixt heeft met dat van Zachary in de hoop zijn eigen zoon terug te krijgen. Zachery's eigen DNA was te erg beschadigd door de brand om te klonen.

Zachery's persoonlijkheid komt nu langzaam naar boven en begint die van Adam te verdringen. Paul haast zich terug naar huis, waar Adam met Zachery's persoonlijkheid probeert Jessie te vermoorden met een bijl. Paul kan hem tijdig stoppen. Adams persoonlijkheid krijgt weer de overhand. Paul en Jessie besluiten te verhuizen naar een andere omgeving in de hoop dat dit Zachery's persoonlijkheid voorgoed zal onderdrukken. Maar hun hoop blijkt vergeefs als Zachery Adam weer in zijn macht krijgt.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]

Acteur Personage
Kinnear, Greg Greg Kinnear Paul Duncan
Romijn, Rebecca Rebecca Romijn Jessie Duncan
De Niro, Robert Robert De Niro Dr. Richard Wells
Bright, Cameron Cameron Bright Adam Duncan
Bailey, Janet Janet Bailey Cora Williams
Palmer, Zoie Zoie Palmer Susan Pierce

Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

  • Rebecca Romijn en Cameron Bright spelen ook samen in X-Men: The Last Stand.
  • Als promotiestunt opende Lions Gate Films een website, waarop men claimde contact te kunnen maken met de doden. De distributeur moest de site echter aanpassen, vanwege de vele mailtjes die men ontving met de vraag of ze echt dode mensen terug konden halen. Hij moest duidelijker maken dat het slechts om reclame ging.
  • De film bevat een scène overgenomen uit de film "Audrey Rose" uit 1977.
  • De film werd niet al te best ontvangen door critici. Op Rotten Tomatoes scoort de film 4% aan goede beoordelingen.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]