Gol Transportes Aéreos

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Gol Transportes Aéreos
IATA

G3

ICAO

GLO

Roepletters

GOL TRANSPORTE

GOL Transportes Aéreos B737-76N (PR-GOH).jpg
Opgericht 2000
Vloot 136
Bestemmingen 53
Hoofdkantoor São Paulo
Website [1]
Portaal  Portaalicoon   Luchtvaart

Gol Transportes Aéreos is een Braziliaanse luchtvaartmaatschappij met haar thuisbasis in São Paulo.

Geschiedenis[bewerken]

Gol Transportes Aéreos is opgericht in 2000 door Grupo Aurea, en groeide in ruim tien jaar uit tot grootste luchtvervoerder van Latijns-Amerika.[1] In februari 2014 sloot de maatschappij zich aan bij de alliantie Air France KLM - Delta Airlines, dat daarmee een tweestrijd won van mededinger Lufthansa. Door deze samenwerking zal het aantal luchtverbindingen tussen Europa en Brazilië flink toenemen. Air France KLM geeft GOL een financiële injectie, en KLM-topman Eurlings is benoemd in de Raad van Toezicht van GOL. In de zomermaanden komen er meestal vliegtuigen van GOL naar Nederland, om te vliegen voor Transavia.

Ongeluk[bewerken]

  • Op 20 december 2003 vloog vlucht 1756 naar Brazilië met als eindbestemming Porto Alegre. Bij de landing schoof de Boeing 737 van de landingsbaan en kwam tot stilstand tegen een stenen muur. Alle 149 inzittenden overleefden het ongeval.[2]
  • Op 29 september 2006 stortte een 737 neer van Gol boven de Amazone, na een botsing met een ander vliegtuig. Geen van de inzittenden overleefde het incident. Zie: Gol Transportes Aéreos-vlucht 1907.

Vloot[bewerken]

De vloot van Gol Transportes Aéreos bestond per juli 2016 uit:

Gol Transportes Aéreos heeft ook gevlogen met: