Graeme Edge

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Graeme Edge in 2007

Graeme Charles Edge (Rocester (Staffordshire), 30 maart 1941) is een Engels musicus. Hij is bekend omdat hij deel uitmaakt van de Moody Blues; hij is drummer en songwriter.

Al snel verhuisde de familie Edge naar Birmingham. Hij wilde net als zijn familieleden snel in de muziek, zijn moeder speelde vaak piano bij stomme films. Zoals zo vaak moest hij echter eerst zijn opleiding afmaken. Daarna was het al snel muziek, muziek en muziek. Eerst werd hij manager of beter gezegd roadie van The Blue Rhythm Band. Roy Wood zat ook een kleine periode in die band. Daarna volgden The Silhouettes, april 1964 gevolgd door de R&B Preachers waarin ook Denny Laine en Clint Warwick. Deze band smolt samen met The Krew Cats (met Ray Thomas en Mike Pinder en daar waren dan de The Moodie Blues 5.
Alhoewel hij er dus vanaf het begin bij is geweest, is hij de onbekende Moodie. Hij is getrouwd met Sue en heeft 2 kinderen. Hobby’s zijn (zee)varen en Star Trek: Deep Space Nine. Hij schijnt in Florida te wonen.

Naast het werk met de Moody Blues heeft hij twee min of meer soloalbums uitgegeven: Kick Off Your Muddy Boots en Paradise Ballroom.