Grand Ducal Golf Club

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Werk aan de winkel Dit artikel staat op een nalooplijst. Als de inhoud op verifieerbaarheid gecontroleerd is, kan dit sjabloon verwijderd worden. Geef dat ook aan op de betreffende nalooplijst. Bekijk ook de bewerkingsgeschiedenis om te zien of anderen hier al aan gewerkt hebben.
Golf-Club Grand-Ducal
Plaats Senningerberg (Groothertogdom Luxemburg)
Oprichting 1936
Architect Majoor J.C. Symonds
Informatie
Holes 18
Par 71
Heren (wit) 5802 m
CR 70,6
SR 127
Dames (blauw) 5179 m
CR 71,6
SR 128
Website
Portaal  Portaalicoon   Golf

De Grand Ducal Golf Club in Senningerberg is de oudste golfclub in Luxemburg. De club werd in 1934 opgericht en in 1936 geopend. Het golfterrein ligt tussen de A1 autosnelweg en de Luchthaven Luxemburg-Findel.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Groothertogin Charlotte stond een deel van de kroondomeinen af om een golfbaan aan te leggen, en de kroondomeinen hielden een groot deel van de aandelen van de club in handen. Andere aandeelhouder was onder meer Felix van Luxemburg, die honorair voorzitter werd.

In 1937 werd de Europese Golf Associatie (EGA) op Grand Ducal opgericht. Het hoofdkantoor is tegenwoordig in Epalinges bij Lausanne.

In februari 1942 moest de club van de Duitse bezetters haar activiteiten stoppen, maar in juli 1944 kon er weer gespeeld worden.

Tussen 1991 en 1993 werden vijf nieuwe golfclubs in Luxemburg geopend en leek er een opleving in de golfsport te komen. Grand Ducal legde in 1994 een zestal oefenholes aan. In Luxemburg zijn nog steeds maar 4000 geregistreerde golfers.

De baan[bewerken | brontekst bewerken]

De golfbaan werd aangelegd door majoor J C Symonds, die geïnspireerd werd door de ontwerpen van Tom Simpson, die in 1920 Ravestein had veranderd maar geen tijd had voor dit project. De 18-holes baan heeft par 71.

Het landschap heeft prachtige soms eeuwenoude bomen.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]