Hacettepe Spor Kulübü

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Hacettepe SK)
Hacettepe SK
Naam Hacettepe Spor Kulübü
Stamnummer 013009[1]
Opgericht 2003
Stadion Ostim Stadion, Ankara[1]
Capaciteit 4.271[1]
Voorzitter Vlag van Turkije Arif Ölmez[1]
Trainer Vlag van Turkije Veyis Kanber[2]
Competitie Vlag van Turkije TFF 3. Lig
Thuis
Uit
Portaal  Portaalicoon   Voetbal

Hacettepe Spor Kulübü is een voetbalclub opgericht in 2003 te Ankara, Turkije. De voetbalclub speelt in het rood, wit, zwart en paars. De thuisbasis van de club is het Ostim Stadion.

Ankara ligt in Centraal-Anatolië.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Hacettepe Spor Kulübü heette voor het seizoen 2003/04 Asaşspor. De club kwam in 2003 in financiële problemen tot het werd overgenomen door Gençlerbirliği. Sedertdien was de naam van de club Gençlerbirliği ASAŞ. In 2006 werd de ploeg gesponsord door OFTAŞ, waardoor de nieuwe naamsverandering (Gençlerbirliği OFTAŞ) een feit werd. Per 18 juli 2008 veranderde Gençlerbirliği OFTAŞ opnieuw van naam en clubskleuren. De bestuursleden besloten de naam te veranderen in Hacettepe Spor Kulübü en paars toe te voegen aan de rood, zwart en witte clubskleuren

Hacettepe Spor Kulübü is het tweede elftal van Gençlerbirliği. Het is niet uniek dat het tweede elftal van een club in een professionele divisie voetbalt. Dit is bijvoorbeeld ook het geval bij Real Madrid en Real Madrid Castilla. Echter, in tegenstelling tot het Spaanse equivalent van de twee ploegen, mogen Hacettepe Spor Kulübü en Gençlerbirliği wel in dezelfde divisie voetballen.

Omdat de club het tweede elftal is van Gençlerbirliği, zijn de spelers vrij jong. Hacettepe Spor Kulübü voetbalt sinds 2007/08 voor het eerst in de Süper Lig. De club heeft geen noemenswaardige prestaties geleverd in de Turkse Beker.

Bekende (ex-)spelers[bewerken | brontekst bewerken]