Hanneke Kappen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Hanneke Kappen in 1983

Hanneke Kappen (Groningen, 25 mei 1954) is een Nederlands zangeres en tv-presentatrice.

Activiteiten[bewerken]

Hanneke Kappen treedt op als dagvoorzitter op congressen, en ze is werkzaam als coach. Onlangs leidde ze voor Teleac een aantal debatten over de stand van zaken in het Nederlandse onderwijs. Ze zingt met gitarist Winfred Buma. Ze werkt als docent in het Praktijkonderwijs.

Zangloopbaan[bewerken]

Kappen begon haar zangcarrière als zangeres van de Groninger rockband White Honey (met onder anderen Erwin Java), die eind jaren zeventig bekendheid genoot met de hit Nothing Going On In The City. Na het abrupte einde van deze band maakte ze deel uit van The Human Electrics, State of Soul en het duo Kappen & Klat. In 2006 trad ze op als zangeres in een project van componist Gerard Ammerlaan. Tegenwoordig vormt ze een duo met gitarist Winfred Buma.

Presentatrice[bewerken]

Voor de nationale radio presenteerde ze onder meer Stampij voor de KRO en Dag Zondag voor de NPS. Voor de televisie presenteerde ze de VARA-programma's Wereldwijs, Je ziet maar, Nederland Museumland en Vroege Vogels. Voor Teleac presenteerde ze Werken aan Werk en Plein 1. In 1989 presenteerde zij het Kinderen voor Kinderen festival.