Hannibal Smith

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hannibal Smith
Personage uit The A-Team
Gespeeld door George Peppard
Portaal:  Media

Kolonel John "Hannibal" Smith is de leider van het fictieve A-team in de gelijknamige televisieserie The A-Team uit de jaren 80. Hij is de oudste van het team, rookt sigaren, en houdt ervan als een plan uitkomt (I love it when a plan comes together). De rol van Hannibal werd in de televisieserie vertolkt door George Peppard.

Hannibal Smith is een begenadigd acteur die rollen heeft in diverse monsterproducties, zoals de serie Aquamaniac-films. In een andere film speelt hij een oud vrouwtje. Zijn vermommingen beperken zich niet tot zijn filmrollen.

Hij speelt een cruciale rol bij het screenen van de klanten van het team. Hij verkleedt zich daarbij vaak als de Chinese Mr. Lee, maar hij kan ook andere gedaanten aannemen. zoals een krantenverkoper in Timber of een dronkenlap in A Small and Deadly War.

Hannibal is vaak on the jazz, wat betekent dat hij roekeloos te werk gaat gaan. De klassieke frontale aanval is een veelgebruikte manoeuvre in dat verband. De overige teamleden vrezen de jazz, omdat zulke plannen van Hannibal meestal mislukken. De half pincer movement (halve tangbeweging) is een andere toegepaste strategie.

In Black day at Bad Rock is er een vrouw van middelbare leeftijd bij het probleem betrokken, dus is het niet Face, maar Hannibal die romantisch met haar wordt. Nadat Dr. Sullivan - de dame in kwestie - de schotwond van B.A. behandeld heeft sluit hij haar voor een paar uur op in een bezemkast.

In Fire is de vrouw met problemen geëmancipeerd: Annie Sanders is het hoofd van een plaatselijk brandweerbedrijf. Annie voelt zich aangetrokken tot Hannibal, die haar op zijn beurt uitdaagt aan hem te werken (work on me!). Nadat de slechte brandweerbrigade is uitgeschakeld neemt hij haar in zijn armen.