Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt in 2014

Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt (Leerhafe, 12 augustus 1942) is een Duitse orthopedist en sportarts. Hij is bekend geworden als clubdokter van Bayern München (1977-2015) en van het Duits voetbalelftal (sinds 1995). Hij nam ontslag als club dokter nadat de medische staf verantwoordelijk werd gesteld door clubpresident Karl-Heinz Rummenigge voor een 3-1 verlies tegen FC Porto.Is sinds november 2017 weer in dienst van Bayern München.

Carrière[bewerken]

Müller-Wohlfahrt was van 1975-1977 arts bij Hertha BSC. Sinds 1977 werkte hij in München. In 2008 werd hij verlost van zijn positie als club arts, maar keerde een jaar later terug wanneer Jürgen Klinsmann, die toen manager was, ontslagen werd.

Müller-Wohlfahrt is bekend om zijn controversiële behandelingsmethoden zoals Hyalart-, honing- en Actovegininjecties.

Hij heeft vele voetballers behandeld onder andere Jürgen Klinsmann, Ronaldo, Michael Owen en Steven Gerrard van Liverpool F.C. en andere sportmannen en sportvrouwen zoals Paula Radcliffe, Usain Bolt, Kelly Holmes en Maurice Greene. Ook Bono van U2 heeft zich laten behandelen door Müller-Wohlfahrt. Een van zijn meer controversiële behandelingen was wanneer hij Peter MacDonald van St Johnstone F.C. lamsbloed injecties voorschreef om een hamstring blessure te genezen.