Hans Hagen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Hans Hagen
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Volledige naam Johannes Clasinus Hagen
Geboren 's-Graveland, 10 september 1955
Geboorteplaats 's-Graveland[1]
Land Vlag van Nederland Nederland
Beroep Schrijver
Dbnl-profiel
Website
Portaal  Portaalicoon   Literatuur

Johannes Clasinus (Hans) Hagen ('s-Graveland, 10 september 1955) was leraar Nederlands, speldocent, geschiedenis en redacteur van een jeugdtijdschrift voor hij fulltime schrijver werd.

Met echtgenote Monique Hagen schreef hij twee prentenboeken Banaan en De opruimspin, en vier dichtbundels Daar komt de tijger, Misschien een olifant, Jij bent de liefste en Van mij en van jou.

Monique en Hans schreven ook een informatief boek over paarden, Het paardenboek. Het verscheen mei 2005. Ze spelen met het idee een tweede deel te schrijven, omdat lang niet alles over paarden in het eerste boek paste. Daarna schreef hij nog meer bundels zoals "Nooit denk ik aan niets".

Boeken van Hans Hagen zijn in elf landen in dertien talen vertaald. Hans en Monique Hagen bezoeken regelmatig Nederlandse scholen in binnen- en buitenland. Hans werkte bijvoorbeeld in Singapore, Indonesië, Ghana, Tanzania, Kenia, Egypte, Bonaire, Curaçao, Dubai, Praag en Boedapest.

In 2008 heeft hij het kinderboekenweekgeschenk geschreven, getiteld Vlammen.

In 2013 verscheen de bloemlezing Ik zoek een woord: 167 gedichten over taal om van A tot Z te verslinden, samengesteld door Hans en Monique Hagen en geïllustreerd door Deborah van der Schaaf.

Bekroningen[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

  1. https://web.archive.org/web/20171006135738/http://jeugdliteratuur.org/auteurs/hans-hagen.