Hans Zoet

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hans Zoet
Hans Zoet in 1998
Volledige naam Hans Zoet
Geboren 2 juni 1939
Overleden 13 december 2012
Land Vlag van Nederland Nederland
Jaren actief 19632012
Bekend van Dingen van de dag, Met het Oog op Morgen
Portaal  Portaalicoon   Media

Hans Zoet (Amsterdam, 2 juni 1939Nederhorst den Berg, 13 december 2012)[1] was een Nederlandse radiopresentator, maar soms was hij ook op de televisie te zien.

Carrière[bewerken | brontekst bewerken]

Hij begon zijn carrière begin jaren 1960 bij de VARA. Voor die omroep presenteerde hij op de radio onder meer de actualiteitenrubriek Dingen van de dag. Bij Kinderen voor Kinderen 12 was hij samen met regisseur Loek Marreck de initiatiefnemer van de videoclip van het nummer "Stipjes". Het kleurrijke tafereel werd gefilmt boven Hilversum.[2] In 1988 vertrok hij naar de NOS waar hij onder meer Met het Oog op Morgen en het klassieke muziekprogramma Für Elise presenteerde.

Ballonvaarder[bewerken | brontekst bewerken]

Een grote liefhebberij van Zoet was de ballonvaart waar hij in binnen- en buitenland regelmatig aan deelnam. Hans Zoet was een van de eersten die van het Rode Plein in de Russische hoofdstad Moskou met een luchtballon opsteeg, hij kreeg daarvoor in september 1991 officieel toestemming van het stadsbestuur van Moskou.[3]

Zoet was ook de man achter de beroemde Vincent van Gogh-ballon (PH-GOG). Na het overlijden van Hans Zoet in 2012 is het beheer van de bijzondere ballon overgenomen door Ynte Kuindersma samen met de partner van Zoet en een goede vriend.

PH-GOG tijdens de Ballonfiësta Barneveld