Port of Amsterdam/SKITS

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Haven van Amsterdam/SKITS)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Port of Amsterdam/SKITS
Status Actief
Opgericht 2004
Oud-schaatsers Jan Maarten Heideman
Website
Portaal  Portaalicoon   Schaatsen

Haven Amsterdam/SKITS is een Nederlandse marathonschaatsploeg onder leiding van Casper Helling en Victor Plomp. De ploeg bestond sinds 2004 als B-ploeg onder de naam SKITS Talent Team. Daarnaast is er een beloftenteam.

Sinds het seizoen 2010-2011 komt de ploeg op het hoogste niveau uit, in de zogenaamde Topdivisie. De naam van deze topdivisie-marathonploeg veranderde in het seizoen 2011-2012 naar de huidige naam: Haven van Amsterdam/SKITS. Een en ander was het gevolg van de komst van Haven van Amsterdam als sponsor.

SKITS Talent Team[bewerken]

De ploeg is onderdeel van SKITS, de Amsterdamse Studenten Schaats-, Wieler-, & Skeelervereniging. De ploeg is de enige schaatsploeg in de Topdivisie die volledig bestaat uit studenten. Voor seizoen 2014/2015 maakte Jan Maarten Heideman de overstap naar deze ploeg[1] en vanaf seizoen 2015/2016 maakt de Duitse Felix Rijhnen onderdeel uit van het team. Daarnaast is er een beloftenequipe van dames en heren onder de naam Naturalicious met daarin onder meer Esther Kiel, Simone Warmerdam en Daniëlle Ootes bij de dames en Jeroen Janissen, Victor Ramler, Joeri Klous en Roy Mulder bij de heren.

Schaatsers[bewerken]

In het seizoen 2016-2017 maken de volgende schaatsers deel uit van dit team[2]:

Mannen Vrouwen
Naam Specialisatie Naam Specialisatie
Tijs van der Steen Ellen de Waard
Johan Hendriks Esmee Visser
Christoffel Hendriks Heidi Snoek
Vlag van Duitsland Felix Rijhnen Anna Lof
Erik Valent Anneleen Zijl
Bart van der Vlugt

Externe links[bewerken]