Team AfterPay

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Team AfterPay
Hoofdsponsor Afterpay
Hoofdtrainer(s) Dennis van der Gun
Portaal  Portaalicoon   Schaatsen

Team AfterPay is een Nederlandse schaatsploeg. Het is een Erkend Topteam, dat is ontstaan uit het developmentteam van iSkate, dat in het seizoen 2013-2014 het ijs opging als Team AfterPay-Athleteshop.

2014-2015[bewerken]

Het talententeam ging een jaar later door onder de vlag van AfterPay, met als cosponsor Travelbags.

De ploeg bestond uit Floor van den Brandt, Bo van der Werff, Anice Das, Mayon Kuipers, Bente van den Berge, Emma van Rijn, Rosa Pater en de allrounders Reina Anema en Julia Berentschot. Team AfterPay (nog altijd een developmentteam dat viel onder het RTC Noord) verraste tijdens de NK afstanden meteen door drie van de vijf World Cup-tickets op de 500 meter te pakken [1]. Bo van der Werff won brons in het klassement over twee ritten. Floor van den Brandt werd vierde, Anice Das vijfde. In het World Cup-circuit deden de vrouwen het goed, met een reeks toptiennoteringen en in Seoul twee vierde plaatsen voor Van den Brandt. Flor van den Brandt plaatste zich tijdens het NK sprint (waar ze als vijfde eindigde en zilver pakte op de eerste 500 meter) ook voor de WK afstanden in Heerenveen. Daar moest ze genoegen nemen met een negende plaats. Tijdens de afsluitende World Cup-finale in Erfurt was Van den Brandt met een zesde plaats de beste Nederlandse op de 500 meter. [2]

2015-2016[bewerken]

In het derde seizoen van Team AfterPay werd de ploeg een Erkend Topteam. New Balance werd cosponsor. De kern van de ploeg bleef behouden. Emma van Rijn stopte, Reina Anema stapte over naar de allroundploeg van iSkate. In mei en augustus sloten twee grote namen aan bij de ploeg van Dennis van der Gun: Jorien ter Mors en Annette Gerritsen. Ter Mors combineerde het langebaanschaatsen bij Team AfterPay met shorttrack in de nationale selectie [3].

Tijdens de World Cup-trials in Enschede greep Team AfterPay opnieuw drie van de vijf startbewijzen op de 500 meter, dankzij Jorien Ter Mors, Bo van der Werff en Floor van den Brandt. Ter Mors won ook met groot verschil de 1000 meter.

Bij de eerste World Cup, in Calgary, reed Ter Mors een Nederlands record (1.12,66) op de kilometer [4]. Dat was in een wedstrijd waar het wereldrecord twee keer werd verbroken, goed voor de vierde plaats. In Stavanger won ze in januari de 1000 meter.

Jorien Ter Mors werd Nederlands kampioen op de 1000 en 1500 meter en won in Kolomna de wereldtitel op die afstanden [5]. Bij het WK sprint eindigde de Twentse als derde.

2016-2017[bewerken]

Sponsor AfterPay maakte op 3 mei 2016 bekend dat het bedrijf de schaatsploeg tot en met de Winterspelen van 2018 blijft steunen [6]. Jorien ter Mors, Annette Gerritsen, Floor van den Brandt, Bo van der Werff, Anice Das en Mayon Kuipers tekenden bij. Janine Smit, Letitia de Jong en Karolina Erbanova waren de nieuwkomers.

Externe links[bewerken]