Heidi Range

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Heidi Range
Heidi Range 2.jpg
Algemene informatie
Volledige naam Heidi India Range
Geboren 23 mei 1983
Land Engeland
Werk
Jaren actief 2001-heden
Genre(s) Pop
Act(s) Atomic Kitten, Sugababes
Officiële website
(en) IMDb-profiel
Actief geweest in Atomic Kitten
Jaren actief in formatie 1997-1999
Actief in Sugababes
Jaren actief in formatie 2001-Heden
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Heidi India Range (Liverpool, Engeland, 23 mei 1983) is een Brits zangeres. Zij is vooral bekend als één van de drie dames van de Sugababes, een Britse band. Samen met Amelle Berrabah en Jade Ewen maakte zij vooral populaire popmuziek en R&B.

Heidi Range kwam in de herfst van 2001 bij de groep, als vervanging van Siobhan Donaghy, die de groep had verlaten. In haar jonge jaren was Heidi lid van Atomic Kitten, toen deze groep nog niet bekend was. De muziek van Atomic Kitten was echter niet wat ze zocht en ze stapte uit de band. Ze deed auditie voor de Sugababes, hoewel ze niet wist waarvoor ze eigenlijk audities deed en werd uit een vijftal meisjes gekozen.

De Sugababes scoren momenteel in zowel binnen- als buitenland hit na hit. Regelmatig zijn er geruchten dat de groep uit elkaar gaat, omdat Heidi solo zou willen gaan of omdat er ruzie is tussen de bandleden. Keer op keer blijken deze geruchten echter niet waar te zijn. Zelf zei Heidi daar eens over: "Ik ben altijd het slachtoffer in de kranten ik schijn elke avond huilend in mijn bed te liggen, maar dan slaap ik gewoon".