Hellun Zelluf

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Hellun Zelluf
Hellun Zelluf
Algemene informatie
Geboren 10 september 1960Bewerken op Wikidata
Overleden 26 juni 1992Bewerken op Wikidata
Land Vlag van Nederland Nederland
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Hellun Zelluf was een dragqueen en pseudoniem van de Nederlandse zanger, presentator en aidsactivist Geert Vissers (10 september 1960Amsterdam, 26 juni 1992).

Vissers kreeg in de jaren tachtig bekendheid als Hellun Zelluf door optredens in het Amsterdamse Anthony Theater. Later organiseerde en presenteerde hij de dragshow Club Chique in discotheek Club Mazzo, waarin onder andere Nickie Nicole, Agnetha Immergeil en Vera Springveer optraden. Vanaf 1990 presenteerde Vissers als Hellun Zelluf op de Amsterdamse kabelzender Salto de Hellun Zelluf Show, later omgedoopt tot de Gay Dating Show. Het programma was een parodie op de relatieshow Op goed geluk en had onder andere tot doel om voorlichting te geven over de ziekte aids.

In 1991 richtte Vissers met Marco de Koning (alias Coby Genezijde) de stichting Hellun Zelluf op. Deze organisatie wilde de voorlichting over aids verbeteren door af te rekenen met het beeld van het zielige hiv-slachtoffer en de tragische aidspatiënt, en haalde onder andere geld op voor de bekostiging voor een speciaal ligbad voor de aidsafdeling van het Academisch Medisch Centrum.

Plannen om de Gay Dating Show op de nationale televisie uit te zenden vonden geen doorgang omdat Vissers zelf te ziek werd. Hij overleed in 1992 op 31-jarige leeftijd aan de gevolgen van aids. Ter nagedachtenis werd eind 1992 door de stichting Hellun Zelluf de cd Hellun's Geloof, Hoop En Lu-Lu-Liefde uitgebracht, met bijdragen van Vissers zelf en onder andere het trio Zang Voor Vriendschap en de zanger Jan Rot.

Geert Vissers ligt begraven op de Amstelveense begraafplaats Zorgvlied.

Discografie[bewerken | brontekst bewerken]

  • Hellun's Geloof, Hoop En Lu-Lu-Liefde (1992)