Help:Verwante wijzigingen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Overzicht beheerpagina's

De functie "Verwante wijzigingen" of gerelateerde wijzigingen toont alle recente wijzigingen in ieder artikel dat gelinkt is naar de pagina waar je je op bevindt, maar niet meer dan het in de voorkeuren gekozen maximumaantal. Als je op verwante wijzigingen klikt, in het menu linksonder, kom je terecht op een pagina met de titel: "Wijzigingen verwant aan XXX"

Evenals bij Recente Wijzigingen zijn de titels van pagina's die op je volglijst staan vetgedrukt.

De functie kan gebruikt worden om een persoonlijke 'volglijst-achtige' functionaliteit in te stellen. De functie gedraagt zich als een volglijst, met daarop alle pagina's waar de huidige pagina naar verwijst. Verwante wijzigingen geeft echter niet automatisch overlegpagina's weer, tenzij die overlegpagina's gelinkt zijn naar de pagina waarop verwante wijzigingen wordt toegepast.

De optie 'Kleine wijzigingen verbergen', die bij voorkeuren kan worden ingesteld, is ook van toepassing op de verwante wijzigingen. Zie ook: Voorkeuren.

Addertjes onder het gras[bewerken | brontekst bewerken]

  • Let erop dat bij links naar redirectpagina's alleen veranderingen in de redirectpagina zelf worden weergegeven, en niet de veranderingen op de pagina waar die naar verwijst. In dat opzicht is een directe link naar de bedoelde pagina beter.
  • De verwante wijzigingen-functie geeft geen veranderingen in afbeeldingen, geluidsbestanden of beschrijvingen bij afbeeldingen weer, ongeacht welke van de drie methodes om te linken (afbeelding, :afbeelding of media) is gebruikt.
  • Wanneer je de functie gebruikt voor een subpagina, dan wordt de automatische link naar de 'moederpagina' genegeerd. Dat wil zeggen dat veranderingen in de 'moederpagina' niet automatisch worden getoond, tenzij er een expliciete link naar bestaat.
  • Voor categorieën worden alleen de verwante wijzigingen getoond van de bewerkbare delen. Toevoegingen of verwijderingen van artikelen of subcategorieën in een categorie worden niet getoond.