Herman Otten

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geplaatst:
22-06-2021
Genomineerd: hoort dit thuis in de encyclopedie?   Past dit onderwerp in Wikipedia?

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat het onderwerp van dit artikel niet past in deze encyclopedie, en stelt daarom voor het artikel te laten verwijderen.
De hiervoor opgegeven reden is: Relevantie blijkt noch uit de inhoud, noch uit beschikbaarheid van onafhankelijke bronnen. Artikel slechts gebaseerd op profielen. Bronnen lijken lastig te vinden.

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Mogelijk is het onderwerp wel relevant maar blijkt dit onvoldoende uit de inhoud van het artikel, bijvoorbeeld door een gebrek aan referenties naar gezaghebbende bronnen. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is, Relevantie en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)

Herman Otten
Herman Otten
Algemene informatie
Geboren 4 juli 1982
Geboorteplaats Leiderdorp
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Jaren actief 2009-heden
Beroep Acteur, presentatie trainer
Officiële website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Herman Otten (Leiderdorp, 4 juli 1982) is een Nederlandse acteur en presentatie trainer.

Biografie[bewerken | bron bewerken]

Otten studeerde in 2008 af aan de acteursopleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Na zijn afstuderen won Otten op het Groninger Studenten Cabaretfestival de publieksprijs met zijn voorstelling 'Beetje' onder regie van Wimie Wilhelm waarna hij twee seizoenen zijn voorstelling speelde tijdens een naspeeltour en in de Cabarestafette van Bunker Theaterproducties.[1][2]

Vanaf september 2010 verzorgde Otten met collega Stefan Pop en Nicolaas Vrijman een wekelijkse sketch in het Radio 1-programma Nog Steeds Wakker Nederland. In september 2011 stapten ze met hun sketches over naar het radioprogramma van Giel Beelen op 3FM onder de naam Radio zonder handen.[3][4] Ook maakten ze samen sketches voor NPO Humor TV.

Otten speelde de rol van Erik in de speelfilm De Hel van '63 onder regie van Steven de Jong, speelde de rol van Jan Schalm in Goede tijden, slechte tijden en speelde mee in de satirische serie New Kids. Ook speelde hij in de NPO One Night Stand film Alex in Amsterdam onder regie van Michiel ten Horn en in de NPO 3LAB-film Eigen onder regie van Malu Janssen.

Herman Otten geeft zijn presentatietraining

Naast acteur is Otten presentatie trainer.[5] Vanuit zijn achtergrond als acteur traint hij verschillende instanties. Op regelmatige basis traint hij onder andere de Koninklijke Marine, de Vrije Universiteit van Amsterdam, Schiphol Airport en het VUMC. Hij werd onder andere op Radio Aalsmeer geïnterviewd over zijn vak als presentatie trainer.[6] Ook werkt hij regelmatig als presentatie trainer in New York.[7][8][9][10]

Filmografie[bewerken | bron bewerken]

Externe links[bewerken | bron bewerken]

Referenties[bewerken | bron bewerken]