Het Baken (scholengemeenschap)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Het Baken
Algemeen
Locatie Almere
Type vmbo (lwoo, bbl, kbl en tl), mavo, havo, atheneum, gymnasium
Denominatie oecumenisch
Bevoegd gezag Het Baken Almere, stichting voor interconfessioneel onderwijs
Personen
Directeur Sandra van Rijnbach
Leerlingen 2200
Overig
Motto Eigenwijs Onderwijs
Website http://www.hetbaken.nl/
Portaal  Portaalicoon   Onderwijs

Het Baken is een conglomeraat van christelijke scholen te Almere Het is een oecumenische scholengemeenschap met circa 2.200 leerlingen. De organisatie heeft vier vestigingen: Poort school voor HAVO/MAVO, Trinitas Gymnasium, Park Lyceum en Stad College. Ze biedt alle vormen van voortgezet onderwijs aan.

De Stichting Interconfessioneel Voortgezet Onderwijs Almere was tot en met 2008 het schoolbestuur van Het Baken. In de periode 2007-2008 is SIVOA opgegaan in de Amarantis Onderwijsgroep. Met de ontbinding van Amarantis is Het Baken per 1 augustus 2012 weer zelfstandig geworden, maar nu als "Het Baken Almere, stichting voor interconfessioneel onderwijs".

Leerlingenraad[bewerken]

Op elke vestiging van het Baken is een leerlingenraad (de LLR). Deze bestaat uit 10 à 15 leerlingen, van alle leerjaren. De leerlingenraad heeft een actieve rol binnen de besluitvorming op school.

Lespakket[bewerken]

Het lessenpakket van alle schoolsoorten en klassen op Het Baken bestaat uit een standaard aantal vakken. Een vak dat niet op alle scholen wordt gegeven is Levensbeschouwing. In dit vak komt de oecumenische grondslag van de school tot uiting. De leerlingen leren over meerdere religieuze en niet-religieuze stromingen. Op Baken Stad College volgen de leerlingen in leerjaar 1 en 2 naast de standaardvakken ook een Talentklas, zoals News4You of Science Lab. Op Baken Park Lyceum hebben de leerlingen van atheneum 5 de kans om op uitwisseling te gaan met leerlingen van een Europese school. Op Baken Trinitas Gymnasium zijn er de expertmodules, waarin leerlingen het beste uit zichzelf moeten halen.

Vestigingen[bewerken]

  • Stad College (BSC) vmbo (lwoo, bbl, kbl, tl)
  • Park Lyceum (BPL) havo, atheneum, tl
  • Trinitas Gymnasium (BTG) gymnasium
  • Poort. HAVO/MAVO VHBO

Bekende oud-leerlingen[bewerken]

Externe link[bewerken]