Het HOK

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Werk aan de winkel Dit artikel staat op een nalooplijst. Als je de inhoud op verifieerbaarheid gecontroleerd hebt, kun je dit sjabloon verwijderen. Bekijk ook de bewerkingsgeschiedenis om te zien of anderen hier al aan gewerkt hebben.

Het HOK is een bridgeclub in Amsterdam. De club speelt op maandagavond in Het Witte Huis.

De club[bewerken]

De club werd vernoemd naar het bekende schaakcafé De Oude Schouwburg (bijgenaamd Het Hok) in de Lange Leidesedwarsstraat (oorspronkelijk aan het Leidseplein). Toen de club zich wilde aanmelden bij de Nederlandse Bridge Bond, werd de naam niet geaccepteerd, het moest H.O.K. worden. Toen nadien werd bedacht waar die letters voor konden staan, werd de officiële naam Het Olijke Kaartertje.

De club had bij de start iets meer dan tien leden. Dat aantal is uitgegroeid tot 232 leden (2013). De clubavond is op maandag.

Competitie

Er spelen diverse leden in de Meesterklasse, Eerste en Tweede Divisie parencompetitie. Het eerste team speelt in de Meesterklasse; drie teams spelen in de Eerste Divisie en twee teams in de Tweede Divisie. Verder spelen teams nog in de districtsklassen.

Het Witte Huis[bewerken]

Het Witte Huis is een regionaal bridgecentrum. Er spelen behalve HOK ook andere bridgeclubs: Jongeren BV US Uil op dinsdag, A.B.K. op woensdag, BC Ruit op donderdag. Verder is het een locatie waar veel topspelers regelmatig met elkaar spelen. Er worden ook veel toptoernooien gespeeld.