Naar inhoud springen

Het Nationale Verkeersexamen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Het Nationale Verkeersexamen
Presentatie Viktor Brand
Land van oorsprong Vlag van Nederland Nederland
Taal Nederlands
Productie
Producent idtv
Uitzendingen
Start 2002
Zender SBS6 (2002-heden)
RTL5 (2016)
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Het Nationale Verkeersexamen is een programma op SBS6 en in 2016 eenmalig op RTL 5 als de De nationale verkeerstest. De presentatie is in de loop der jaren in handen geweest van verschillende presentatoren. Het programma wordt sinds 2002 jaarlijks - met enkele onderbrekingen - uitgezonden. In dit televisieprogramma proberen verschillende bekende Nederlanders hun rijbewijs te halen, zij dienen live hun schriftelijk examen te doen en als ze slagen, mogen ze diezelfde avond rijden in de praktijk. Degenen die hiervoor slagen krijgen dan vervolgens direct hun rijbewijs en mogen vanaf dat moment zelf gaan autorijden.

Op 22 december 2021 keert het programma terug bij SBS6 met de originele naam Het Nationale verkeersexamen. Bij deze editie deden zes BN-ers opnieuw rijexamen. Hierbij werden het theorie- en het praktijkexamen omgedraaid. De kandidaten deden eerst praktijkexamen en daarna theorie-examen, zodat het praktijkexamen overdag kon worden afgenomen. Er was echter maar één kandidaat die voor beide onderdelen slaagde, de rest was allemaal gezakt. Het was de bedoeling dat ook de kijkers thuis konden meedoen via een tweede scherm, maar dat bleek niet te gaan zoals het moest. Door een storing liep het tweede scherm niet synchroon met de uitzending.

Presentatie[bewerken | brontekst bewerken]

Trivia[bewerken | brontekst bewerken]

Kelly van der Veer heeft drie keer deelgenomen aan Het Nationale Verkeersexamen, ze zakte elke keer voor haar schriftelijke theorie.