Het verhaal van Vlaanderen (striproman)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Het verhaal van Vlaanderen
Interview met de makers, vlnr Di Rosso, De Paepe en De Decker op de FACTS conventie van april 2023.
Land van oorsprong België
Oorspronkelijke taal Nederlands
Genre Historische strip
Creatieteam
Schrijver(s) Harry De Paepe
Tekenaar(s) Frodo De Decker, Shirow Di Rosso (inkleurder)
Publicatie
Uitgever Standaard Uitgeverij
Publicatie 2022-2023
Publicatiemedia Stripboeken
Huidige status Stopgezet
Eerste publicatie Het verhaal van Vlaanderen - Boek 1
Laatste publicatie Het verhaal van Vlaanderen - Boek 2
Portaal  Portaalicoon   Strip

De tweedelige Belgische striproman Het verhaal van Vlaanderen werd uitgebracht in 2022 en 2023 door de Standaard Uitgeverij als onderdeel van de gelijknamige Belgische televisiereeks Het verhaal van Vlaanderen. Harry De Paepe is scenarist, Frodo De Decker is tekenaar en Shirow Di Rosso is inkleurder.

Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

In 2021 werd de televisiereeks Het verhaal van Vlaanderen van het productiehuis De Mensen aangekondigd. Auteur en geschiedenisleraar Harry De Paepe en illustrator Frodo De Decker werden dat jaar door de Standaard Uitgeverij gevraagd een graphicnovel-versie van de serie te maken.[1][2] Later werd Shirow Di Rosso ingehuurd voor de inkleuring. Het eerste deel werd uitgebracht begin december 2022 en het tweede deel eind januari 2023, beiden in hardcover en met ongeveer 125 bladzijden.

Inhoud[bewerken | brontekst bewerken]

Het verhaal van Vlaanderen - Boek 1[bewerken | brontekst bewerken]

Boek 1 begint bij de prehistorie tot aan de tijd van de Bourgondiërs. Die tijdsverloop komt overeen met aflevering één tot vijf van de televisiereeks.

Het verhaal van Vlaanderen - Boek 2[bewerken | brontekst bewerken]

Boek 2 gaat verder met de Bourgondïers tot aan de eerste decennia van de 21ste eeuw. Die tijdsverloop komt overeen met aflevering zes tot tien van de televisiereeks.

Referenties[bewerken | brontekst bewerken]

  1. Koen Baten, Verhaal van Vlaanderen’ nu ook in strip en boek dankzij geschiedenisleerkracht Harry: “We gaan verder dan in de televisieserie”. hln.be (9 februari 2023). Gearchiveerd op 18 april 2023. Geraadpleegd op 18 april 2023.
  2. Heistenaar tekent strips van 'Het Verhaal van Vlaanderen'. RTV (12 januari 2023). Gearchiveerd op 17 april 2023. Geraadpleegd op 16 april 2023.