Hippo Zorg

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Hippo Zorg B.V. is een financieel dienstverlener, gespecialiseerd in paardenverzekeringen. Het kantoor was voorheen gevestigd in 's-Hertogenbosch. De naam van het bedrijf is gewijzigd naar Hippo Horse Insurance en heeft een kantoor gevestigd in Alkmaar.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Het bedrijf werd op 7 oktober 1910 opgericht in Zwolle door een dierenarts: de heer Gerrit Tervoert, onder de naam Zwolsche paarden en Veeverzekeringmaatschappij N.V. Het bedrijf was ook wel bekend als de "Zwollmij". Zoals de naam al aangeeft was het bedrijf in de eerste decennia gevestigd in Zwolle.

In 1969 werd het bedrijf overgenomen door AMEV uit Utrecht. In 1992 nam AMEV Hippo Assurantiën over, een bedrijf uit 's-Hertogenbosch. De bedrijven fuseerden in 2001 tot AMEV-Hippo Paardenverzekering, gevestigd in 's-Hertogenbosch. In 2005 wijzigde dit bedrijf zijn naam in Hippo Zorg.

In december 2006 heft Interpolis de afdeling Dierverzekeringen op. De nog lopende paardenverzekeringen worden ongewijzigd overgenomen door Hippo Zorg.

In het voorjaar van 2007 werd Hippo Zorg zelf overgenomen van AMEV door W.A. Hienfeld B.V. uit Amsterdam.

Heden[bewerken | brontekst bewerken]

Inmiddels verzekert het bedrijf uitsluitend nog paarden (en toebehoren). In het najaar van 2007 haalde het bedrijf het nieuws toen het een uitvaartverzekering voor paarden lanceerde.

Betrokkenheid met de paardensport[bewerken | brontekst bewerken]

In de periode 1997-2007 voerde Hippo Zorg zijn eigen sportrubriek: de Hippo Zorg Dressuur Cup. Daarnaast was het bedrijf in de jaren 2006-2009 boegbeeld van de Hippo Zorg Jumping Challenge.

Hippo Zorg sponsort daarnaast ook diverse hippische evenementen, zoals de jaarlijkse finale van de KWPN-hengstenkeuring, in de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]

  1. Website van Hippo Zorg
  2. Artikel in de Volkskrant over de uitvaartverzekering voor paarden