Hitch

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hitch
(Filmposter op en.wikipedia.org)
Regie Andy Tennant
Producent Will Smith
James Lassiter
Teddy Zee
Scenario Kevin Bisch
Hoofdrollen Will Smith
Eva Mendes
Kevin James
Amber Valletta
Michael Rapaport
Adam Arkin
Muziek George Fenton
Montage Troy Takaki
Tracey Wadmore-Smoth
Cinematografie Andrew Dunn
Productiebedrijf Columbia Pictures
Distributie Sony Pictures Releasing
Première Vlag van de Verenigde Staten 11 februari 2005
Vlag van België 9 maart 2005
Vlag van Nederland 10 maart 2005
Genre Romantische komedie
Speelduur 118 minuten
Taal Engels
Land Vlag van de Verenigde Staten Verenigde Staten
Budget US$ 55-70 miljoen
Opbrengst US$ 371,6 miljoen[1]
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Hitch is een Amerikaanse romantische komische film uit 2005 onder regie van Andy Tennant. De film won een BMI Film & TV Award, een Kids' Choice Award en een Teen Choice Award.

Verhaal[bewerken | bron bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Alex 'Hitch' Hitchens (Will Smith) is een professioneel relatiemanager, die ervoor zorgt dat zijn cliënten een relatie kunnen beginnen met de dame van hun dromen. Hij zorgt voor goede omstandigheden en met gebruik van technologie fluistert hij zijn klanten in wat ze moeten zeggen. Na een afspraakje of drie is het ijs gebroken en de "gewone" man heeft een relatie met zijn "droomvrouw". Hitch doet zijn werk volgens de ethische code dat hij alleen helpt liefde te bewerkstelligen, geen liefdeloze seks. Hij zorgt er daarbij voor dat zijn naam onbekend blijft, omdat zijn werk snel tot een einde zal komen als de vrouwen die hij mee helpt versieren hem kunnen herkennen.

De film volgt het verhaal van een van zijn klanten, Albert Brenneman (Kevin James) die graag in contact wil komen met de rijke Allegra Cole (Amber Valletta), voor wie Brenneman één uit een heel team accountants is. Hitch zet het allemaal op en alles loopt op rolletjes totdat de, puur op seks uit zijnde, klant Vance Munson (Jeffrey Donovan) een opmerking over de 'date doctor' ("date doctor my ass") maakt. Hitchens weigerde Munson te helpen, maar Casey Sedgewick, die zojuist door Munson is gebruikt voor seks en daarna gedumpt, vat de opmerking verkeerd op. Zij denkt dat de date doctor Munson heeft geholpen haar het bed in te krijgen.

Hitchens zelf is bezig met het imponeren van roddelcolumniste Sara Melas (Eva Mendes), die moeilijk te vermurwen is om het liefdespad te betreden. Niettemin weet Hitchens haar muur te slechten en de twee worden dolverliefd, wat haar vriendin Sedgewick al tijden zag aankomen als ze Melas met hem aan de telefoon zag zitten. Het geluk komt tot een abrupt einde wanneer ze voor een artikel voor haar blad de 'date doctor' wil ontmaskeren. Melas laat een mannelijke collega een afspraak maken voor hulp, waarna ze er tot haar schrik achter komt dat Hitchens de man is waarvan zij denkt dat haar vriendin Sedgewick het slachtoffer is geworden.

Rolverdeling[bewerken | bron bewerken]

Trivia[bewerken | bron bewerken]

  • De afsluitende scène van Hitch is er een waarin de acteurs het op een dansen zetten op het nummer Now That We Found Love van Heavy D & the Boyz. Vergelijkbare scènes zitten aan het einde van bijvoorbeeld Evan Almighty (Everybody Dance Now) en talloze andere films, met name komedies.