Hittentit

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hittentit
Single van:
Urbanus
Van het album:
Urbanus VI
Soort drager 7" vinyl single
Opname 1982
Duur 2:02
Label Philips
Schrijver(s) Urbain Servranckx en Jean Blaute
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Hittentit is een nummer van Urbanus uit 1982[1] dat destijds een klein hitje was in Vlaanderen. Het werd als single uitgebracht[2] en was het openingsnummer van de plaat Urbanus VI.[3] De muziek werd door Urbanus en Jean Blaute geschreven en het nummer werd geproduceerd door Evert Verhees en Jean Blaute.

De B-kant van de single was het nummer Waf-Waf-Waf.

Inhoud[bewerken | brontekst bewerken]

Het lied Hittentit ontleent zijn naam aan het volk de Hettieten. Het hele nummer is een volslagen nonsenslied, vergezeld van een hyperkinetische synthesizerbeat. Tijdens het lied vervangt Urbanus de klinkers van het woord "Hittentit" door de letters e en o, waardoor er woordspelingen ontstaan op de woorden "tetten" (Vlaams dialectwoord voor borsten), hottentotten en het Vlaamse dialectwoord "otto" (= auto)

Cover[bewerken | brontekst bewerken]

Tijdens het hommageconcert aan Urbanus in 2007, Urbanus Vobiscum, werd Hittentit gecoverd door Roland Van Campenhout en Laïs.

In populaire cultuur[bewerken | brontekst bewerken]

Tv-programma[bewerken | brontekst bewerken]

In het VARA-televisieprogramma Hebben jullie mijn filmpjes al gezien uit 1985 waarin Urbanus filmpjes van zichzelf uit de jaren 70 laat zien (genaamd Urbanusstrips), worden akkoorden van Hittentit gebruikt als leader.