Naar inhoud springen

Hoeve Hangerijn

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Vuilnisbak
Dit artikel komt mogelijk voor verwijdering in aanmerking.
Het overleg hierover wordt gevoerd op deze discussiepagina. Iedereen is welkom daaraan bij te dragen.
Zie voor meer informatie: Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Voel je vrij het artikel te bewerken.
Haal de pagina echter niet leeg en verwijder deze boodschap niet voordat de discussie gesloten is.

Hoeve Hangerijn is een boerderij en ontmoetingsplek in Assebroek, een deelgemeente van Brugge, België. De boerderij ligt aan de rand van het Paalbos en nabij de Gemene Weide.

Hoeve Hangerijn is opgezet als een inclusieve ontmoetings- en belevingshoeve waar mensen met en zonder beperking samen kunnen werken en ontspannen. Het doel is om een plek te bieden waar verschillende groepen in een gemoedelijke boerderijsfeer kunnen samenkomen. De activiteiten zijn gericht op inclusie en sociale interactie, en de hoeve speelt een belangrijke sociaal-maatschappelijke rol in de gemeenschap.

De boerderij ligt in een groen stedelijk gebied, grenzend aan het Paalbos en de Gemene Weidebeek. Dit gebied biedt bezoekers de mogelijkheid om te genieten van de natuur en de rust van het landschap.

Hoeve Hangerijn is het resultaat van een samenwerking tussen Stad Brugge en verschillende voorzieningen voor personen met een beperking. De hoeve wordt ondersteund door het OCMW Brugge en werkt nauw samen met lokale scholen en organisaties.

https://www.hln.be/brugge/hoeve-hangerijn-voortaan-bij-ocmw~aebf457e/