Hogeschool Wittenborg

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Hogeschool Wittenborg
Algemeen
Locatie Apeldoorn, Nederland
Opgericht 1987
Type Hogeschool
Personen
Leerlingen ca 500
Overig
Afkorting Wittenborg
Website http://www.wittenborg.eu
Portaal  Portaalicoon   Onderwijs

Hogeschool Wittenborg is een kleine particuliere hogeschool in Apeldoorn in de Nederlandse provincie Gelderland.

Geschiedenis[bewerken]

Hogeschool Wittenborg werd in 1987 door de ondernemer H. Nijkamp in Deventer opgezet. De school werd een kenniscentrum voor bank-, verzekeringen- en vastgoedmanagement. In 1996 heeft het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de Hogeschool Wittenborg aangewezen als Hogere Onderwijsinstelling in Nederland.[1] Aangewezen instellingen vallen onder de Wet Hoger Onderwijs, maar ontvangen geen bekostiging van de overheid.[2] In 2002 begon Wittenborg met de ontwikkeling van Engelstalige businessprogramma's. In 2006 is de opleiding International Business Administration geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO).

Financiële problemen[bewerken]

In 2008 werd het management van Hogeschool Wittenborg overgenomen door Peter Birdsall en Maggie Feng. Een regionaal dagblad berichtte dat de organisatie de huur van het schoolgebouw in Deventer niet meer kon opbrengen en hierdoor failliet ging. De hogeschool zou in afgeslankte vorm verder zijn gegaan en de opleidingen die geen goedkeuring kregen van de NVAO zouden zijn afgestoten.[3] In een persbericht, dat in mei van hetzelfde jaar door de directie van Hogeschool Wittenborg werd uitgebracht, werd de relatie tussen de failliete Probalex BV (als verhuurder) en de Hogeschool Wittenborg nader toegelicht en werd aangegeven, in tegenstelling tot wat het krantenartikel berichtte, dat het faillissement van Probalex BV, volgens de directie van de school, geen enkel nadelig effect heeft gehad voor Hogeschool Wittenborg of haar studenten.[4]

Nieuwe locatie[bewerken]

Met ingang van het studiejaar 2010-2011 werd Deventer verlaten en zette de school haar activiteiten voort in Apeldoorn. Wittenborg is sinds juli 2010 gevestigd in een vleugel van het gebouw van ROC Aventus.

Externe link[bewerken]