Holland's Got Talent

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Holland's Got Talent
Benjamin de Ruiter bij Holland's Got Talent
Benjamin de Ruiter bij Holland's Got Talent
Genre Talentenjacht
Bedenker Simon Cowell
Presentatie Gerard Joling (2008-2009)
Robert ten Brink (2010-2014)
Johnny de Mol (2016-heden)
Jury Dan Karaty (2010–heden)
Gordon (2010–heden)
Chantal Janzen (2013-heden)
Angela Groothuizen (2016–heden)
Henkjan Smits (2008–2009)
Robert Ronday (2008–2009)
Patricia Paay (2008-2012)
Vaste gasten Viktor Brand (2008)
Voice-over Michiel Koudstaal (2008–2009)
Marcel de Groot (2010–2011)
Mark Labrand (2012)
Edwin Ouwehand (2013)
Edwin Evers (2016)
Regie Jos Budie
Land van oorsprong Vlag van Nederland Nederland
Taal Nederlands
Productie
Producent Blue Circle
(2008–2009)
Willem Zijlstra
(2010–)
Uitzendingen
Start 28 maart 2008
Afleveringen 70 (25 oktober 2014)
Seizoenen 8
Zender SBS 6 (2008-2009)
RTL 4 (2010-heden)
Website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Holland's Got Talent (vaak ook aangeduid als HGT) is een Nederlandse talentenjacht die eerst te zien was op SBS 6 en later op RTL 4, de talentenjacht is de Nederlandse versie van Britain's Got Talent.[1] Het eerste seizoen begon in maart 2008.

In dit televisieprogramma wordt gezocht naar een nieuw talent van alle leeftijden. Er wordt niet specifiek gezocht naar een zanger of zangeres zoals bij X Factor en Popstars. De audities van dit televisieprogramma vinden plaats op een podium voor een groot publiek. De jury bestaat uit Chantal Janzen, Gordon en Dan Karaty.[2] De eerste twee seizoenen van Holland's Got Talent werden gepresenteerd door Gerard Joling. Robert ten Brink presenteerde seizoen 3 t/m 7 en vanaf seizoen 8 zal Johnny de Mol het programma presenteren omdat ten Brink het te druk heeft z'n eigen programma's en het programma aan een opfrisbeurt toe is. De kandidaten moeten hun "talent" voor de jury en een publiek laten zien en de jury beoordeelt of het optreden en talent goed genoeg is voor de liveshows. Uiteindelijk strijden de laatste 40 kandidaten/acts in de drie of vier liveshows om een finaleplaats. Tot op heden zijn er zeven winnaars: Daniëlle Bubberman, Tessa Kersten, Martin Hurkens, Aliyah Kolf, DDF Crew, Amira Willighagen en Leon Lissitza. Elke winnaar kreeg een andere prijs.

SBS 6 koos eerst voor de naam Got Talent,[3] dit is later toch veranderd naar Holland's Got Talent. SBS 6 maakte op 16 maart 2010 bekend dat de zender niet met een nieuw seizoen van Holland's Got Talent zal komen.[4] Het programma is in 2010 officieel overgenomen door RTL.[5][6]

De oorspronkelijke bezetting van het jurypanel bestond uit Henkjan Smits, Patricia Paay en Robert Ronday. Nadat de show werd overgenomen door een andere zender moesten Smits en Ronday noodgedwongen afscheid nemen van de show. Zij werden vervolgens vervangen door Idols- en X Factor-jurylid Gordon en door So You Think You Can Dance-jurylid Dan Karaty.

Jury en presentatie[bewerken]

Tijdens de preproductie in het najaar van 2007 werd duidelijk dat de show een grappige presentator moest krijgen en dit bleek een ideale functie voor Gerard Joling.[bron?] Joling was de eerste keus en eigenlijk ook de enige presentator die kans maakte op deze functie. Hij hoefde alleen maar "ja" te zeggen. Joling bleek direct enthousiast. Toen bleek dat Viktor Brand ook graag de show wilde presenteren, kreeg hij van SBS6 de functie backstage reporter. Deze werd na het tweede seizoen verwijderd. De juiste jury vinden bleek een grotere taak te zijn. Henkjan Smits bleek gecontracteerd te zijn voor juryklussen en werd juryvoorzitter. Door de samenwerkingen tussen Circus Herman Renz en SBS6 werd het tweede jurylid directeur Robert Ronday. Het derde en laatste jurylid moest een vrouw zijn en verschillende kandidaten kwamen in aanmerking.[bron?] SBS6-sterren en tevens zangeressen Tooske Ragas en vooral Nance Coolen waren grote kanshebbers. Vooral het feit dat Joling voor het eerst sinds tijdens zonder Coolen een programma presenteerde, bleek een aanleiding te zijn om Coolen te zien als jurylid. Ragas bleek niet echt tussen de twee overige juryleden te passen en Coolen zou geen jurylid willen zijn. Ook had SBS6 Jerney Kaagman willen strikken, maar die kon niet wegens haar verplichtingen bij de laatste fase van Idols. SBS 6 had toen haar zinnen gezet op een wat oudere, vriendelijke vrouw die vooral als een soort "moederrol" moest dienen voor de jongere generatie. Uiteindelijk kwam Joling met het idee om Patricia Paay te vragen, die speciaal voor de show wou komen overvliegen uit Engeland. Na enkele gesprekken werd Paay gekozen als derde jurylid.

Na twee seizoenen werd het format gekocht door RTL4 en kwamen er enkele veranderingen. Jurylid Paay ging met het programma mee naar RTL4, maar de overige drie waren exclusief verbonden aan SBS 6 en hierdoor vielen ze uit het programma. Blijkbaar sloeg de "moederrol" van Paay zodanig aan dat RTL 4 hierop inspeelde door de presentator te vervangen door een typisch 'vadertype' in de vorm van Robert ten Brink. Albert Verlinde, Jacques d'Ancona en Paays ex-man Adam Curry waren kanshebbers voor de jury. Paay maakte daarbij duidelijk niet te willen samenwerken met d'Ancona. Hij zou meerdere keren opmerkingen over Paay hebben gemaakt waar zij niet zo blij mee was.[7] Uiteindelijk werd Paay bijgestaan door Gordon en Dan Karaty.[8] Deze samenstelling keerde ook terug voor seizoenen vier en vijf. Ze zij ook alle vier terugkerenn voor het zesde seizoen.[9] Later werd dit door RTL tegengesproken toen bleek dat Paay ook ging jureren in het vijfde seizoen van Sterren Dansen op het IJs.[10] In seizoen 6 stopte Paay met jureren bij Holland's Got Talent en droeg ze het stokje over aan Chantal Janzen.

Toen Gordon bekendmaakte te stoppen met jureren in televisieprogramma's, betekende dat ook dat zijn tijd bij Holland's Got Talent er voorlopig opzat. Hij was van mening dat het tijd werd voor een nieuwe generatie. Later werd bekendgemaakt dat RTL had besloten te stoppen met Holland's Got Talent voor ten minste anderhalf jaar vanwege Gordons vertrek. Als gevolg hiervan werd Holland's Got Talent in 2015 niet uitgezonden. Later dat jaar besloot Gordon toch terug te keren, zodat RTL weer verder kon gaan met Holland's Got Talent.

Op 23 oktober 2015 maakte Angela Groothuizen bekend dat zij plaats zou nemen in het nieuwe seizoen van Holland's Got Talent.

Juryleden S 1 S 2 S 3 S 4 S 5 S 6 S 7 S 8
Henkjan Smits
Robert Ronday
Patricia Paay
Gordon
Dan Karaty
Chantal Janzen
Angela Groothuizen

Selectieprocedure[bewerken]

Auditieronde[bewerken]

Tijdens de auditieronde worden kandidaten geselecteerd die geschikt worden bevonden om door te gaan naar de halve finale. Elk jurylid beschikt over een rode knop waarmee een rood verlicht kruis (X) kan worden geactiveerd. Zolang niet alle drie (vanaf seizoen 8 alle vier) de kruizen oplichten, mag de kandidaat de act uitvoeren tot een maximum van 3 minuten. Echter, indien alle kruizen oplichten dan moet de kandidaat de act direct beëindigen. De act wordt vervolgens door de jury beoordeeld en er wordt beslist of het geschikt is voor een eventuele plaats in de halve finale. Aan het eind van de auditieronden vindt een beslissingsronde plaats, uit de acts wordt vervolgens een kleine groep geselecteerd die door mogen naar de halve finale. Daarna blijven een aantal twijfelaars over die opnieuw auditie moeten doen, waarvan vervolgens de laatste plaatsen worden toebedeeld.

Vanaf het vijfde seizoen konden de juryleden elk een eigen gouden ticket uitdelen. De kandidaten die een gouden ticket krijgen, gaan rechtstreeks door naar de liveshows. In seizoen 8 is het gouden ticket vervangen door de Gouden Knop (Golden Buzzer). Als deze ingedrukt wordt, gaat de kandidaat direct door naar de liveshows.

Liveshows[bewerken]

In de liveshows van de halve finale treden de kandidaten op met de bedoeling dat ze iets nieuws laten zien en/of horen. Ook nu heeft de jury de beschikking over drie (vanaf seizoen 8 vier) rode knoppen, indien drie (vanaf seizoen 8 vier) rode kruisen oplichten dan moet de kandidaat zijn optreden direct beëindigen. Echter, niet de jury maar het publiek bepaalt of een act doorgaat naar de finale. Door middel van bellen of sms'en kan worden gestemd op een kandidaat. De kandidaat met het hoogste aantal stemmen gaat direct door naar de finale. In seizoen één, drie en verder selecteerde de jury uit de nummers twee en drie ook een kandidaat die door mag gaan naar de finale. In seizoen twee koos de jury uit de overige vier acts met de hoogste stemmen. Seizoen één en twee kende drie halve finales en seizoen drie en opwaarts vier halve finales. Na de halve finales gingen de acts met elkaar de strijd aan waarna er uiteindelijk één winnaar naar voren kwam. Seizoen één telde zeven finalisten, Seizoen twee had er zes, Seizoen drie had er negen en Seizoen vier en vijf hadden er acht. De winnaar wint uiteindelijk een prijs, Daniëlle Bubberman won een optreden tijdens het Kerstcircus in Carré en een auto.[11] Seizoen twee winnares Tessa Kerstens won een optreden tijdens de concertreeks van Gerard Joling.[11] En Martin Hurkens, de winnaar van seizoen drie, won een platencontract en Amerikaanse workshop van mensen uit z'n vak.[12] Uiteindelijk kreeg Hurkens het platencontract niet, omdat zij geen toekomst in de kwaliteit van Hurkens zagen. Seizoen vier winnares Aliyah Kolf won net als haar voorganger Hurkens een platencontract en een Amerikaans workshop naar keuze van mensen uit het vak.

Seizoenen[bewerken]

Seizoen Start Finale Winnaar Tweede Derde plaats Presentator Jury
1 28 maart 2008 30 mei 2008 Daniëlle Bubberman Waylon Mario Veltman Gerard Joling Henkjan Smits
Patricia Paay
Robert Ronday
2 27 maart 2009 29 mei 2009 Tessa Kersten Lars de Rijck Groove Kings
3 9 juli 2010 10 september 2010 Martin Hurkens Elastic Double Break Kidz Robert ten Brink Patricia Paay
Gordon
Dan Karaty
4 15 juli 2011 16 september 2011 Aliyah Kolf Boy Looijen Opera Familia
5 30 maart 2012 1 juni 2012 DDF Crew No Escape XXL The Ruggeds
6 26 oktober 2013 28 december 2013 Amira Willighagen Reality Opa Piet Gordon
Dan Karaty
Chantal Janzen
7 23 augustus 2014 25 oktober 2014 Léon Lissitza Liptease J'Chanel
8 8 april 2016 3 juni 2016 Nick Nicolai Mart Hoogkamer Bob Bullee Johnny de Mol Gordon
Dan Karaty
Chantal Janzen
Angela Groothuizen

Seizoen 1: 2008[bewerken]

1rightarrow blue.svg Zie Holland's Got Talent (seizoen 1) voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Elke aflevering uit het eerste seizoen trok gemiddeld 1 tot 1,5 miljoen kijkers per uitzending.

Halve finale
Halve finale 1 Halve finale 2 Halve finale 3
Mario Veltman
(Il divo - Without You)
Waylon
(Otis Redding - Love man)
Daniëlle Bubberman
Twirl Witches (Death Models) Hustle Kidz
Muziek: Peggy Lee - Fever(remix)
Oscar Yang
Johan Scholten
(Whitney Houston - I Will Always Love You)
Clarissa
(Whitney Houston - I Have Nothing)
Anne Wilson
XVIBE The Groove Kids Luc Elson
David Severins (DS Juggling) Chanti met Bosco Illusionary Rockaz
Scott & Muriel Gonda Totally Different
Tander & Michel Onclin
(George Michael & Mary J. Blige - As)
Titia Keizer
(Catalani - La Wally - Ebben, Ne Andro )
Don & Melissa
Trio Miranda Jolly Jumpers Battlefield Percussion
Rachid Nigel Voets William Finta
Kariem Ahmed G-Supreme
(Eigen nummer - Why Can't You Leave Me Alone)
Peter McKenzie
Finale

Daniëlle Bubberman, winnares van Holland's Got Talent 2008, mocht optreden in het Kerstcircus van 2008 in het Koninklijk Theater Carré te Amsterdam. Uiteindelijk kreeg Clarissa nog een wildcard om mee te doen in de finale. Een van de drie finalisten die derdes werden kreeg nog een laatste kans van de jury om zich te bewijzen.

# Naam Talent
1 Daniëlle Bubberman Contortionist
2 Waylon Zanger
3 Mario Veltman Zanger
4 Oscar Yang Pianist
5 Cirque du Twirl
(ook bekend als Twirl Witches en Death Models)
Twirling
6 Hustle Kidz Dansers
7 Clarissa Zangeres

Seizoen 2: 2009[bewerken]

1rightarrow blue.svg Zie Holland's Got Talent (seizoen 2) voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Seizoen 2 van Holland's Got Talent is in 2009 uitgezonden. In het tweede seizoen ligt het aantal kijkers meestal tussen 700.000 en 900.000.

Halve finale
Halve finale 1 Halve finale 2 Halve finale 3
Maxime Beelen Lars de Rijck Tessa Kersten
Groove Kings Psionics Alberto da Moreno
Mihai Puscoiu Dr. Johnny Love en MC Aldrin Breeze
Jeroen Welsh Julian Stuiver V&K Sportacrobatiek
Natalja Majoor Wendy's Angels Basily Boys
Kevin Gorczynski Duo 2 Do Bryan Stricker
Duhh Jefro's Bolivar Linzy en Chiara
Tryntsje Maxime Dassen G-BoXz
Duo Jongeleerd An0nG The Back Up Brothers
Finale

Tessa Kersten is de winnares van Holland's Got Talent 2009. Zij mocht als gast optreden bij Gerard Joling tijdens de zomerconcerten For Your Eyes Only van 2009 in Spaarnwoude.

# Naam Talent
1 Tessa Kersten Gitarist/zangeres
2 Lars de Rijck Gitarist
3 Groove Kings Dansers
4 Alberto da Moreno (Albert de Bruin) Zanger
5 Psionics Dansers
6 Maxime Beelen Zangeres

Seizoen 3: 2010[bewerken]

1rightarrow blue.svg Zie Holland's Got Talent (seizoen 3) voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

De jury heeft na alle audities in totaal 64 acts door laten gaan. Uiteindelijk zij er 32 geselecteerd voor de halve finales. Elke Liveshow gaan er 2 door naar de finale. In de eerste halve finale kreeg operazangeres Angelique'de meeste stemmen. Uiteindelijk moest er door de jury gekozen worden tussen de kleine zanger Kim (9 jaar) en tapdanseressen Leanne (8 jaar) en haar moeder. De jury wou geen keuze maken, maar Patricia Paay koos toch voor Kim en Dan koos voor Leanne. Gordon zou de keuze dus bepalen. Uiteindelijk zei Gordon dat de jury heeft besloten dat beide acts doorgaan naar de finale.

In de tweede liveshow kreeg de Poppin and Lockin duo Elastic Double' het meest aantal stemmen. Jaqueline & Alex (ballroomdansers in een rolstoel) kregen de stem van de jury, want Patricia dacht dat Megan (zangeres) er wel zou komen.

Liveshow drie werd de best bekeken aflevering ooit van HGT.[13] In deze liveshow kregen de drie jonge breakdancers de Break Kidz het meest aantal stemmen en gingen ze samen met jazz zangeres Patricia door naar de finale.

In de laatste halve finale kreeg bakker Martin de meest stemmen. Burlesque- paaldanseres Floortje, ofwel Miss Flora Gattina, kreeg onverwachts de jury's stem. Jury's favoriet girl group Sim'Ran haalde niet genoeg stemmen om in de top3 te belanden.[14] Tevens haalde de vierde en laatste halve finale wederom een record met een aantal kijkers van 1.904.000.[15]

In de finale op 10 september 2010 wist bakker Martin Hurkens seizoen 3 van Holland's Got Talent te winnen. Gordon zei ook dat Hurkens zich mag plaatsen naast Paul Potts en Susan Boyle.[16][17] De Poppin and Lockin duo Elastic Double eindigde als tweede, maar ook voor hun lijkt er een succesvolle toekomst in het verschiet te liggen. "Ik heb beelden van jullie laten zien aan vrienden van me in Los Angeles en ze zijn het er allemaal over eens: jullie doen wat jullie doen beter dan alle anderen", zo vertelde jurylid Karaty het duo na hun optreden.[17]

De finale wist drie keer op een rij een nieuwe score te halen qua kijkcijfers. Naar de finale keken meer dan 2,6 miljoen mensen.[18]

Seizoen 4: 2011[bewerken]

1rightarrow blue.svg Zie Holland's Got Talent (seizoen 4) voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

In een interview vertelt Paay dat zij een nieuw seizoen gaat doen.[19] Ook in seizoen 4 zal Robert ten Brink de show presenteren.[20] Op 15 juli ging het vierde seizoen van start en werd met 1.669.000 kijkers de beste seizoensopening van de show.[21] Aflevering twee wist vervolgens nog meer kijkers te winnen.[22] Aflevering drie wist uiteindelijk zelfs 2.025.000 kijkers te krijgen. De andere twee auditieshows wisten niet zo goed als aflevering drie te scoren, maar wel beter dan de eerste twee.

Na de audities bleekt de jury in totaal negentig acts door te hebben laten gaan, waar echter maar plek was voor 32 acts. De jury moest alsnog 58 acts laten afvallen. Over 26 acts was de jury unaniem eens dat deze door mochten, twaalf acts moesten nog een keer auditeren waar uiteindelijk er maar acht van door konden gaan. De overige acts vielen meteen af.

Op 16 september 2011 wist zangeres Aliyah Kolf het vierde seizoen te winnen. Kolf won met 35% van de stemmen de show. Ze wint hiermee een auto en een masterclass van een professionele zangeres in Amerika.[23]

Seizoen 5: 2012[bewerken]

1rightarrow blue.svg Zie Holland's Got Talent (seizoen 5) voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Na de eerste liveshow van seizoen vier gingen de aanmeldingen voor het vijfde seizoen open. Seizoen vijf is begonnen op 30 maart 2012 en dit seizoen wist een nieuw record te halen met een openingsaflevering. Er keken 2.187.000 mensen naar deze aflevering.[24] Na de eerste afleveringen daalde de kijkcijfers en dit had voornamelijk met het mooie weer te maken. Uiteindelijk had de finale een kijkcijfer van 1.940.000 en wist dit niet te overtreffen met het voorgaande seizoen. Het gemiddelde aantal kijkers ging steeg wel van 1.945.200 naar 1.949.200.

Op 1 juni wist de DDF Crew te finale te winnen. Zij wonnen hierdoor een ticket naar Las Vegas om hier op te treden in V The Ultimate Variety Show. Erg opmerkelijk is dat de DDF Crew van huis uit Vlaams is.[25]

Seizoen 6: 2013[bewerken]

1rightarrow blue.svg Zie Holland's Got Talent (seizoen 6) voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Nog voordat het vijfde seizoen werd uitgezonden kon men zich al aanmelden voor een nieuw seizoen. Ten Brink, Heuckeroth en Karaty komen alle drie terug. Door Paays werkzaamheden voor SBS6 is het waarschijnlijk dat er een nieuw vrouwelijke jurylid in de jury komt. Als potentiële vervangers zijn Patty Brard, Inge Ipenburg, Daphne Deckers, Angela Groothuizen en Lieke van Lexmond al gevraagd wat zij van een eventuele juryplek vinden. Groothuizen zal door haar werkzaamheden als coach en jurylid bij X Factor en The Voice Kids geen tijd hebben voor Holland's Got Talent. Van Lexmond zal plaats nemen in de jurypanel van Everybody Dance Now en daardoor ook niet beschikbaar zijn.[26] Ook is Chantal Janzen één van de potentiële vervangers, nadat er veel met haar werd onderhandeld over een juryplaats in Everybody Dance Now. Door de verandering in de formule van de show in Engeland, Amerika en Australië, waarbij er vier juryleden zijn, zal door het vertrek van Paay ook twee nieuwe vrouwelijke juryleden in de Nederlandse jury komen. Op 4 juli 2013 werd bekend dat Patricia Paay niet terugkeert als jurylid voor het zesde seizoen. Chantal Janzen zal haar vervangen.[27] Dit seizoen wordt niet in het voorjaar, maar in het najaar uitgezonden, tegelijkertijd met The Voice of Holland. Als gevolg hiervan wordt dit seizoen niet op vrijdagavond, maar op zaterdagavond uitgezonden. De winnaar van het zesde seizoen was Amira Willighagen.

Seizoen 7: 2014[bewerken]

1rightarrow blue.svg Zie Holland's Got Talent (seizoen 7) voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

De inschrijvingen van seizoen 6 zijn nooit gestopt en deze bleven open voor het zevende seizoen. Door tweetberichten van jurylid Janzen werd bekendgemaakt dat alle drie de juryleden terugkeren.

Seizoen 8: 2016[bewerken]

1rightarrow blue.svg Zie Holland's Got Talent (seizoen 8) voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

De inschrijvingen van seizoen 7 zijn nooit gestopt en deze bleven open voor het achtste seizoen. Tijdens de preproductie van het zevende seizoen waren de inschrijvingen die vanaf dan binnen kwamen al voor seizoen acht.

Toen Heuckeroth aangaf niet terug te keren als jurylid, werd bij RTL besloten om voorlopig te stoppen met Holland's Got Talent, tot Heuckeroth terug zou keren. Inschrijven bleef echter mogelijk. Seizoen acht wordt gepresenteerd door Johnny de Mol.

Holland’s Got Talent, is na twee jaar afwezigheid, weer te zien op de vrijdagavond van RTL 4. Iedereen die talent heeft, of juist niet, staat weer op het podium om het talent te laten zien. Maar er is iets anders aan het nieuwe seizoen van deze talentenjacht. Als eerste is er een nieuwe presentator te zien. Robert ten Brink, die jarenlang het gezicht was van Holland’s Got Talent, geeft het stokje door aan Johnny de Mol. Daarnaast mag Holland’s Got Talent een vierde jurylid verwelkomen. Naast vaste juryleden; Gordon, Chantal Janzen en Dan Karaty, is nu ook Angela Groothuizen een jurylid. Het is het eerste seizoen van Holland’s Got Talent met vier juryleden. Een trend die zich nu ook in Nederland uitbreidt. In buurlanden is het al een bekend gezicht, vier juryleden. Zo werkten de collega’s van Britain’s Got Talent al jaren met vier juryleden. In het laatste seizoen van de Britse talentenjacht waren Simon Cowell, Amanda Holden, Alesha Dixon en David Walliams te zien als jurylid. Maar toch zijn vier juryleden het niet altijd met elkaar eens. Dat zorgt vaak voor leuke televisiemomenten. Hoe de vier juryleden in Holland’s Got Talent met elkaar omgaan zal duidelijk worden. Dan mogen Gordon, Chantal, Angela en Dan een act naar huis sturen met een druk op de rode knop. Naast de nieuwe presentator en nieuw jurylid is er nog iets nieuws in dit nieuwe seizoen. Naast de bekende rode knoppen is er ook een gouden knop aanwezig, de ”Golden Buzzer”. Deze bevindt zich precies tussen Angela en Chantal in. Met een druk op de Golden Buzzer kan een act zich direct plaatsen voor de halve finale. Dit is een nieuw element dat lijkt op de gouden enveloppen uit eerdere seizoenen. Het kwam weleens voor dat de jury een act zo goed vonden dat deze zich direct kon plaatsen voor een liveshow.

Trivia[bewerken]

  • In de eerste aflevering van seizoen 6 werd al bij de eerste act een golden ticket naar de finale uitgegeven. Deze ging naar Amira Willighagen, een 9-jarig meisje dat een operanummer zong. Zij was ook de uiteindelijke winnaar.

Externe link[bewerken]

Holland's Got Talent
Seizoenen: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8
Presentatie: Huidige: Johnny de Mol
Vorige: Gerard Joling · Robert ten Brink
Jury: Huidige: · Gordon Heuckeroth · Dan Karaty · Chantal Janzen · Angela Groothuizen
Vorige: Henkjan Smits · Robert Ronday · Patricia Paay
Winnaars: Daniëlle Bubberman · Tessa Kersten · Martin Hurkens · Aliyah Kolf · DDF Crew · Amira Willighagen · Léon Lissitza · Nick Nicolai
Overige deelnemers: Seizoen 1: Waylon