Hombres Complicados

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hombres Complicados
Tagline Het is mijn vriend niet, het is mijn broer...
Regie Dominique Deruddere
Scenario Dominique Deruddere
Marc Didden
Hoofdrollen Josse De Pauw
Dirk Roofthooft
Hilde Van Mieghem
Muziek Arno
Montage Ludo Troch
Cinematografie Willy Stassen
Distributie RCV Film Distribution
Première 20 september 1997
Genre Drama
Speelduur 87 minuten
Taal Nederlands
Land Vlag van België België
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Hombres Complicados is een Vlaamse film uit 1997 in een regie van Dominique Deruddere en naar een scenario van Deruddere en Marc Didden.

De film was genomineerd als beste film op het AFI Fest, het internationaal filmfestival van Emden, en voor een Joseph Plateauprijs Beste Film op het Internationaal Filmfestival van Vlaanderen-Gent. Daar was ook Deruddere genomineerd als beste regisseur, Josse De Pauw en Dirk Roofthooft als beste acteur en Hilde Van Mieghem als beste actrice voor hun bijdragen aan deze film. Dirk Roofthooft kon de nominatie ook verzilveren en de prijs in ontvangst nemen.

Verhaal[bewerken | bron bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Bruno Declercq is een brave huisvader actief als douanier en hopend op een bevordering. Zijn broer Roger Declercq, een zakenman, zit in ernstige financiële problemen. Wanneer hun moeder sterft, hoopt Roger dat haar erfenis hem erbovenop zal helpen, maar hij erft niet meer dan 50.000 Belgische frank. Broer Bruno wil met dit geld de begrafenis van hun moeder betalen, maar Roger gebruikt het geld liever om zijn schuldeisers af te schudden. Als oplossing voor zijn problemen moet hij nu proberen zijn broer Bruno te overtuigen, een aantal personen met een verdacht pakket ongestraft de douane te laten passeren. Hij nodigt Bruno hiervoor uit voor een weekendje in de Ardennen.

Rolverdeling[bewerken | bron bewerken]