Honda c50

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Dit artikel beperkt zich tot de Nederlandse bromfietsversie van de Honda Super Cub C 50. Voor het hoofdartikel zie Honda Super Cub-serie

De Honda C 50 Nederlands model is een inmiddels klassieke bromfiets gebaseerd op de Honda Super Cub C 50 en herkenbaar aan het trapsysteem en het witgespoten achterspatbord.

Geschiedenis van de Honda C 50[bewerken]

Honda C 50 Nederlandse model

In 1966 werd door Honda het Super Cub C 50 model gepresenteerd. In februari 1967 presenteerde Honda United Kingdom de nieuwe C 50. De C 50 kon in Nederland voldoen aan alle voorwaarden van de Nederlandse overheid dankzij onder ander trappers en mocht in 1971 de weg op. Honda N.V. stelde de bromfiets voor als: de meest beproefde bromfiets uit de Honda range. De motor leent zich voor de langere reizen is betrouwbaar en sterk doordat een versnellingsbak wordt gebruikt van de zwaardere soortgelijke motorfietsen C 65 en CM 91. In 1973 kostte de Honda C 50 fl. 1183,00 (ca 540 Euro).

Typisch Nederlands zijn het gele bromfietsplaatje, de aangepaste achterbrug met trapsysteem met bij behorend aangepast vliegwielkapje, het lagere vermogen veroorzaakt door de begrenzer, het wit gespoten achterspatbord met achterremlichtunit, een egaal zwarte buddyseat in plaats van een two-tone exemplaar en een NL-goedkeuringsplaatje. Het Nederlandse model had ook vroeger dan de Engelse modellen chromen knipperbollen voor en achter, en inklapbare achterstepjes. In Nederland waren er slechts twee kleuren beschikbaar: mosgroen en olifantengrijs.

De vanwege de pedalen kostbare productie van de C 50 deed de bromfiets in Nederland de das om.

Techniek[bewerken]

De Honda C 50 bestaat uit een plaatframe, een geduwde schommelvork en een tankje onder de buddyseat. Een viertaktmotor met semiautomatische 3-versnellingsbak (waardoor (ont)koppelen niet nodig is) zorgt voor de transmissie. Door de in het vliegwiel gemonteerde begrenzer is de maximumsnelheid 45 km/uur. De begrenzer is met enig sleutelwerk echter gemakkelijk uit te schakelen waardoor hogere snelheden bereikt kunnen worden. Dit laatste geldt overigens voor veel viertaktbromfietsen van Honda, aangezien de meeste modellen van nagenoeg hetzelfde vliegwiel zijn voorzien, en derhalve op dezelfde manier begrensd zijn.

Technische gegevens[bewerken]

Honda Super Cub C 50 Standaard Mokick[1]
Periode 1966-1980+
Categorie Commuter bike Bromfiets
Motortype OHC
Bouwwijze Luchtgekoelde liggende eencilinder
Boring 39 mm
Slag 41,4 mm
Cilinderinhoud 49,5 cc
Carburateur(s) 1x Keihin
Ontstekingssysteem 6V Vliegwielmagneet
Smeersysteem Wet sump
Compressieverhouding 8,8:1
Max. Vermogen 3,5 kW/4,8 pk

bij 10.000 tpm

1,3 kW/1,75 pk

bij 4.500 tpm

Startsysteem Kickstarter Kickstarter/aanfietsen
Topsnelheid Onbekend 45 km/h
Koppeling Centrifugaalkoppeling
Versnellingen 3
Secundaire aandrijving Ketting
Rijwielgedeelte Plaatframe
Voorvork Geduwde schommelvork
Achtervork Swingarm
Remmen Trommelremmen voor en achter
Tankinhoud 3 liter
Droog gewicht 69 kg